Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen van PvdA aan Minister van VWS

Datum nieuwsfeit: 06-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 6 december 2000

VRAGEN VAN HET LID VAN DER HOEK (PVDA) AAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

1. Hebt u kennis genomen van het artikel 'Moord had kunnen worden voorkomen'? (1)

2. Is de minister bereid onderzoek te doen naar de feitelijke gang van zaken en de beoordeling van de patiënt door de hulpverleningsinstanties, bij politie en burgemeester en de wijze waarop de man getoetst is aan het gevaarscriterium en daar de Kamer over te informeren? Zo nee, waarom niet? Zo ja, op welke termijn kan de Kamer dit tegemoet zien?

3. In het artikel wordt geschreven dat de dader medicijnen slikte op voorschrift van de hulpverlening. Was reeds bekend dat de dader een gevaar voor zich zelf en zijn omgeving kon zijn als hij zijn medicijnen niet innam? Zo ja, waarom is de man niet opgenomen in het kader van de Wet BOPZ? Zo nee, hoe beoordeelden de instanties die gevaren dan wel? Is gecontroleerd of de man daadwerkelijk de medicijnen innam en zo ja, op welke wijze? Zijn er afspraken met de man gemaakt over de gevolgen van het niet innemen van de medicijnen? Zo ja, welke?

(1) De Telegraaf, 6 december 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie