Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie onderzoek over commercialisering van de veeteelt

Datum nieuwsfeit: 07-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Pastoralists and markets. Livestock commercialization and food security in north-eastern Kenya

Datum donderdag 07-12-2000
Tijd 11:00 uur

Promovendus A.A. Nunow

Promotors prof. dr. A.J. Dietz en prof. dr. J.C. Hoorweg
De promovendus onderzocht de commercialisering van de veeteelt en de voedselvoorziening in het economisch geïsoleerde Somaligebied in Kenia. Commercialisering vormt voor de rijkere huishoudens een mogelijkheid om hun economische positie te handhaven of uit bouwen. De melkinkomsten worden voor een belangrijk deel gebruikt om nieuw vee te kopen. Voor de arme huishoudens vormt het een noodzakelijke overlevingsstrategie. De melkproductie van hun koeien is laag en zij moeten de melk verkopen om ander voedsel te kopen. In de traditie van de Somali is het de gewoonte dat de rijkeren de armen ondersteunen in periodes van voedselschaarste. Dit steunmechanisme wordt door de grotere marktparticipatie echter ondergraven. Nunow onderzocht hoe lucratief het is om vee te verkopen in ruil voor ander voedsel. Het blijkt altijd voordeliger om het vlees niet zelf op te eten maar te verkopen. De ruilvoet verschilde echter van regio tot regio en vertoonde in de onderzoeksperiode (1996-1997) een dalende trend.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie