Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie RUG over fundamentele eigenschappen bewustzijn

Datum nieuwsfeit: 07-12-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Consciousness and the brain

Twee fundamentele eigenschappen van bewustzijn zijn 'integratie' of 'eenduidigheid' en 'differentiatie' of 'complexiteit'. Integratie openbaart zich in het feit dat elke staat van bewustzijn ervaren wordt als één geheel en niet onderverdeeld kan worden in onafhankelijke onderdelen. Differentiatie openbaart zich in ons vermogen om binnen een fractie van een seconde te geraken in elk van de ontelbare mogelijke staten van bewustzijn. Om deze bewustzijnseigenschapen en hun neurale basis te begrijpen ontwikkelde Giuliano Tononi een nieuwe theorie, ingebed in de 'dynamic core' hypothese, volgens welke bewustzijn niet tot stand komt door een eigenschap van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie