Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Japan honoreert Nederlands repertoire

Datum nieuwsfeit: 07-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
JAPAN HONOREERT NEDERLANDS REPERTOIRE

Hilversum, 5 december 2000 - Nederlandse artiesten zullen vanaf nu ook een vergoeding uit Japan ontvangen voor het openbaar gebruik van hun repertoire (naburige rechten). Op donderdag 7 december ontvangt saxofonist Hans Dulfer in Hilversum (adres: Catharina van Renneslaan 8) uit handen van SENA-voorzitter Ed Nijpels de eerste uitbetaling uit Japan.

In Nederland is SENA (Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten) op aanwijzing van het Ministerie van Justitie belast om deze vergoedingen te incasseren bij betalingsplichtigen. Dit zijn bedrijven die op enige manier (achtergrond)muziek laten klinken. SENA verricht deze activiteiten op basis van de ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie