Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GTI versterkt opnieuw positie in lichte industrie

Datum nieuwsfeit: 07-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: GTI NV
Zoek soortgelijke berichten
GTI NV

GTI www.gti.nl

GTI versterkt opnieuw positie in lichte industrie

Bunnik. Technisch dienstverlener GTI nv en Siersema Holding B.V. in Leidschendam voeren besprekingen over de overname van de Siersema Procestechnologie met bedrijven in Leidschendam, s-Hertogenbosch, Heerenveen en Katwijk. Hiertoe hebben beide bedrijven een intentieovereenkomst gesloten. Siersema Procestechnologie is een toonaangevende aanbieder van hoogwaardige procesinstallaties en deelsystemen voor de voedingsmiddelen-, farmaceutische- en lichtchemische industrieën. Het bedrijf heeft circa 150 medewerkers in dienst en behaalde in 1999 een omzet van ruim 19 miljoen euro (42 miljoen gulden). Het is de doelstelling de overname af te ronden in het eerste kwartaal van 2001. De overname zal met terugwerkende kracht per 1 januari 2001 plaatsvinden en per datum een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel van GTI.

Voor GTI past de overname van Siersema Procestechnologie, die volgt op de recente bekendmaking van de intentieverklaring tot overname van HCG industrieservice, volledig in de strategie van selectieve groei door acquisities. Met Siersema Procestechnologie versterkt GTI haar positie in de lichte industrie in Zuid- en Zuidwest-Nederland en België. GTI bouwt hierdoor haar positie als landelijk opererende, integrale, technisch dienstverlener verder uit. Dit sluit nauw aan bij de wensen van opdrachtgevers die steeds vaker kiezen voor het uitbesteden van projecten en instandhoudingsprocessen aan één multidisciplinaire aanbieder.

Siersema Procestechnologie is gespecialiseerd in de engineering van productieprocessen, fabricage van procesapparatuur, montage van leidingsystemen en het automatiseren van machines en procesinstallaties. De onderneming opereert vooral op de Nederlandse en Belgische markt, maar volgt haar klanten wereldwijd als dat gevraagd wordt.

Voor Siersema Procestechnologie betekent de aansluiting bij GTI een belangrijke stimulans voor verdere groei. Ook geeft het bedrijf op deze wijze een antwoord op de voortdurende schaalvergroting die in de installatiemarkt en bij de opdrachtgevers plaatsvindt. Specifieke voordelen voor Siersema Procestechnologie zijn met name het verkrijgen van landelijke dekking, het kunnen leveren van een compleet onderhouds-pakket en het verkrijgen van toegang tot de ruime engineerings- en automatiseringskennis van GTI.

SKS te Waalwijk (procescomponenten), Elpress te Milsbeek (industriele reinigingssystemen) en machinefabriek Van Rijn (food & fish equipment) te Katwijk maken geen deel uit van de voorgenomen transactie.

De commissie Fusieaangelegenheden van de Sociaal-Economische Raad en de betrokken vakorganisaties zijn geïnformeerd. Het betrokken Vertegenwoordigend Overleg is gevraagd in het kader van de Wet op de Ondernemingsraden advies uit te brengen.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in Nederland en België. In 1999 behaalde GTI een omzet van EUR 900 miljoen en een nettoresultaat van EUR 23 miljoen. De onderneming heeft circa 8.000 medewerkers in dienst. De sector GTI Industrie wil de toonaangevende groep van bedrijven zijn met een samenhangend en volledig pakket aan technische diensten voor de industrie.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij: GTI nv Peter C.M. Bassa MBA, directeur Concernmarketing en Communicatie, Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik telefoon: 030 656 94 57; mobiel: 06 22 40 73 82; fax: 030 656 94 15; e-mail: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com

Siersema Procestechnologie J. Siersema Wolga 2, 2267 CP Leidschendam Telefoon: 070 301 39 00, fax: 070 301 39 09 e-mail: (J.Siersema@siersema.nl); internet: www.siersemaproces.nl

07 dec 00 08:32

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie