Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Trendbreuken in toekomstverkenning LEI-onderzoeker

Datum nieuwsfeit: 07-12-2000
Bron: LEI
Zoek soortgelijke berichten
LEI

Trendbreuken

De toekomst bestaat niet. Het is een sociale constructie. Onderzoekers in toekomstverkenningen doen niets anders. Dit is gevaarlijk want onderzoekers zijn niet wars van reïficeren. Hersenschimmen worden dan verward met de werkelijkheid, vooral wanneer er flink is geïnvesteerd, denk bijvoorbeeld aan modellen. Ook opdrachtgevers zoeken houvast en zijn daarom niet wars van reïficeren. Soms gaat het echter heel anders. Er is dan een opdrachtgever die het spannend vindt om te spelen met de verhouding tussen beeld (uit onderzoek) en werkelijkheid. Dit was gelukkig het geval in een toekomstverkenning voor de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening waarin gangbare toekomstscenario's ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie