Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herinrichting Vechtstraat gemeente Hattem

Datum nieuwsfeit: 07-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hattem

Herinrichting vechtstraat

Enige tijd geleden heeft de gemeenteraad het Gemeentelijk Verkeers Veiligheidsplan (GVVP) vastgesteld. Eén van de daarin genoemde projecten is de Herinrichting van de Vechtstraat. Thans is de situatie zo dat door het bureau BVA en de gemeente een ontwerpplan is opgesteld op basis van de in het GVVP weergegeven uitgangspunten.

Dit plan behelst de volgende maatregelen:

* verbeteren van de bestaande asfaltverharding tot een breedte van 7.00 m1 inclusief het aanbrengen van rode fietsstroken;
* het herstellen van de bestrating ter plaatse van de aanwezige langsparkeerhaven;

* het aanbrengen van snelheidsafremmende voorzieningen ter plaatse van de kruising Vechtstraat - Burgemeester Bijleveldsingel;
* aanleg van een veilige voet-/fietsoversteek ter plaatse van de kruising Vechtstraat - Burgemeester Bijleveldsingel;
* het voornemen om de voorrangssituatie ter plaatse van de kruising Vechtstraat - Burgemeester Bijleveldsingel aan te passen.

Hiermee wordt een totaal nieuw profiel beoogd overeenkomstig de inrichtingscriteria van het GVVP.

Wat betreft de uitvoering van het project wordt ernaar gestreefd om in april 2001 aan te vangen met de werkzaamheden. Het plan zal van 6 december tot en met 29 december ter inzage liggen bij het bureau Ruimtelijk Beheer. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met mevrouw M. Scholten van dit bureau (telefoon 4431637).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie