Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 07-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 7-12-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 7 december 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: gewonde bij stoeipartij
Een 20-jarige man uit Groningen is vannacht gewond geraakt nadat hij tengevolge van een stoeipartij door een raam viel in de Peperstraat in Groningen. De man liep met een tweetal vrienden door de Peperstraat en kreeg tijdens de wandeling een duw van één van zijn kameraden. Hij viel tegen een raam dat daardoor brak. De man liep een snijwond op een pols en is door ambulancepersoneel behandeld.

Groningen: vrouw gewond bij ongeval
Bij een botsing tussen twee fietsers in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen is gistermiddag een 25-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. Ze kwam in botsing met een 11-jarige jongen die met zijn fiets keerde op de weg en het hem achter op komende slachtoffer over het hoofd zag. De vrouw kwam te vallen en is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De jongen raakte niet gewond.

Groningen: valse naam: 15 dagen zitten
Wegens het opgeven van een valse naam heeft de politie gisteravond op de Westersingel in Groningen een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. De man fietste zonder licht en kreeg daarvoor een bekeuring. Hij gaf aan de bekeurende agent een valse naam op en werd meegenomen naar het bureau. Daar kreeg hij bekeuringen van 50 gulden voor het rijden zonder licht en 120 gulden voor het opgeven van een valse naam. Tevens bleek dat de man ook nog voor 930 gulden aan andere bekeuringen had open staan. Hij kon niet betalen en is overgedragen aan de parketpolitie om een vervangende gevangenisstraf van 15 dagen uit te zitten.

Groningen: Duitsers aangehouden met harddrugs
De politie heeft gisteravond aan het Wouter van Doeverenplein in Groningen drie mannen in de leeftijd van 21, 22 en 30 jaar uit de Duitse plaatsen Emden en Krummhorn aangehouden. De mannen brachten in de Floresstraat in Groningen een bezoek aan een woning waar veel druggebruikers komen. Bij een controle na het verlaten van het pand werd bij de drie verdachten ruim 5 gram heroïne en cocaïne en ongeveer
1.5 gram amfetamine aangetroffen. De mannen werd naar het politiebureau gebracht waar in overleg met de Officier van Justitie geldboetes van 250 en 1250 gulden werden opgelegd aan de 22-jarige en de 30-jarige man. De 21-jarige man had geen drugs in zijn bezit en kon ook niet in verband worden gebracht met de aankoop van de harddrugs. Omdat de 30-jarige verdachte zijn boete niet kon betalen is zijn auto, in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor vrijgelaten.

Groningen: man aangehouden
In een telefooncel aan de Oostersingel in Groningen heeft de politie gistermiddag een 50-jarige man uit de Stad aangehouden. De man hield zich ruim 20 minuten op in de cel zonder te bellen. Hij bleek voorbereidingen te treffen voor het gebruik van harddrugs. Bij onderzoek bleek de man nog 14 dagen celstraf moest ondergaan. Hij is overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Groningen: vrouw mishandelt buschauffeur
In een stadsbus in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen heeft de politie gistermiddag een 25-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw bevond zich als passagier in de bus en verzocht de 36-jarige buschauffeur om op een willekeurige plaats aan de Korreweg omdat ze dan niet zover hoefde te lopen. De buschauffeur weigerde dit en deelde de vrouw mee dat hij daarmee een strafbaar feit zou begaan. Toen de vrouw bij de eerstvolgende halte stopte wilde de vrouw uitstappen. Daarbij schold zij de chauffeur een aantal keren uit. De mentor van de chauffeur, een 58-jarige man uit Baflo greep daarop in en maande de vrouw tot kalmte. Hij pakte de vrouw bij de arm om haar te bewegen de chauffeur haar excuses aan te bieden. De vrouw sloeg en schopte de mentor daarop meerdere keren tegen het lichaam. Ze werd door de gewaarschuwde politie aangehouden en naar het bureau gebracht. Ze bekende de mishandeling en heeft aangegeven alsnog haar excuses te willen aanbieden aan de chauffeur en zijn mentor.

Groningen: vuurwerkhandelaar bekeurd
Tijdens een vuurwerkcontrole in Groningen heeft de politie gistermorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 60-jarige vuurwerkhandelaar aan de Meeuwerdeweg in Groningen. Bij de controle bleek dat de man ruim duizend kilo te veel vuurwerk had opgeslagen in zijn vuurwerkkluizen en de herverpakruimte. Ook bleek één van de kluizen niet in orde te zijn en bleek de verlichting daarvan niet aan de voorschriften te voldoen. Al het vuurwerk is teruggebracht naar de leverancier en de toegestane hoeveelheid komt eerst terug in de zaak nadat de kluizen in orde zijn gemaakt.

Spijk: chauffeur gewond
Bij een verkeersongeval gistermiddag op de Spijkster Oudeweg bij Spijk raakte een 36-jarige bestuurder van een bestelauto uit Bierum gewond toen hij met zijn auto tegen een boom botste. Zijn voet raakte daarbij bekneld onder het dashboard. Hij werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd waarna hij voor nader onderzoek werd overgebracht naar het ziekenhuis. De man botste tegen de boom omdat hij door te hard remmen in een slip raakte. Hij remde omdat een tegenligger, een 25-jarige automobilist uit Kruisingen linksaf sloeg bij een woning aan de Spijkster Oudeweg. De auto van de Bierumer raakte ernstig beschadigd.

Kolham: autodief aangehouden
De politie heeft vannacht op de A7 bij Kolham een 21-jarige inwoner van Zuidbroek aangehouden die in een gestolen auto reed. De man viel op omdat hij enigszins slingerde en een stopteken van de politie negeerde. Na een korte achtervolging zette de man de auto aan de kant en probeerde er vervolgens tussenuit te knijpen. Hij werd echter in de kraag gevat. Nader onderzoek leerde, dat de man vermoedelijk onder invloed van drugs de auto bestuurde. Bij hem werd een urinemonster afgenomen voor nader onderzoek in het laboratorium. De auto bleek korte tijd daarvoor gestolen te zijn in Veendam. De Zuidbroekster is voor nader onderzoek ingesloten.

Zuidhorn: fietser gewond
Een 14-jarige scholier uit Aduard raakte gistermorgen gewond, nadat hij op zijn fiets bij het oversteken over de Friesestraatweg bij Zuidhorn werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 24-jarige inwoonster van Groningen. De jongen is met botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. De automobiliste kon de scholier niet ontwijken omdat deze plotseling de weg overstak vanaf het fietspad langs de Friesestraatweg.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie