Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Meer zeggenschap werknemers over eigen werktijden nodig'

Datum nieuwsfeit: 07-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Logo

Afbeelding

Zeggenschap over tijd `hard nodig`
Meer zeggenschap voor werknemers over de eigen werktijden is hard nodig. Dat zegt 83 procent van de deelnemers aan de enquête over arbeidstijden op www.fnv.nl.

In de maand november namen ruim 500 mensen de moeite om 5 meerkeuze-vragen te beantwoorden over arbeidstijden. Aanleiding is de Arbeidstijdenwet die de komende maanden door de politiek wordt geëvalueerd.

De antwoorden van de meeste deelnemers sporen redelijk met de eigen evaluatie van de FNV. Veel bezoekers kunnen zich vinden in beperken van overwerk en gebroken diensten.

Interessant is de verdeeldheid over werken op zondag. Een grote minderheid van 30 procent vindt dat dit kortweg verboden moet worden. Van 59 procent mag werken op zondag best, maar dan wel op basis van vrijwilligheid.

Ook overwerk verdeelt de meningen. Precies de helft van de deelnemers vindt dat overwerk een uitzondering moet blijven. 41 procent wil overwerk wel toestaan, mits daar goed voor betaald wordt.

De groep bezoekers die helemaal meegaat in de 24-uurseconomie blijkt niet erg groot: minder dan 10 procent vindt het normaal dat structureel wordt overgewerkt of dat je niet zeurt over gebroken diensten en werken op zondag.

Veel bezoekers maakten gebruik van de mogelijkheid om hun eigen ervaringen in te vullen. Die worden meegenomen in het overleg met parlement en kabinet.

Nog niet gereageerd?
U kunt nog steeds meedoen aan de enquête en uw eigen ervaringen toevoegen. Wie een e-mailadres achterlaat, wordt over enige tijd geïnformeerd over de resultaten.

7 december 2000

Bijlage: de tussenstand van de enquête is bijgevoegd als tussenstand.rtf
Bijgevoegd:
Tussenstand.rtf

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie