Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cap Gemini Ernst & Young opent Mobile Technology Lab

Datum nieuwsfeit: 07-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Cap Gemini Ernst & Young
Zoek soortgelijke berichten
Cap Gemini Ernst & Young

Bijgaand persbericht is gisteravond reeds in het Engels internationaal verspreid. Bijgaand de Nederlandse versie.

Cap Gemini Ernst & Young opent Mobile Technology Lab in Nederland

Introductie van eerste Nederlandse R&D-centrum voor mobiele internettechnologieën vindt plaats op het Mobile Business Forum

Utrecht, 6 december 2000 - Vandaag introduceert Cap Gemini Ernst & Young officieel het nieuwe Mobile Technology Lab. Dit gebeurt tijdens het Mobile Business Forum dat deze week in Amsterdam wordt gehouden.

Het in Utrecht gevestigde Mobile Technology Lab is het eerste R&D-centrum voor mobiel internet van Cap Gemini Ernst & Young in Europa en de eerste proeftuin die specifiek is ingericht voor de ontwikkeling van producten en diensten op het gebied van mobiele e-commerce ('m-commerce') en internet. Het is de opvolger van het MIC (Mobile Interactive Center) dat eind 1999 werd opgezet als platform voor onderzoek naar de mogelijkheden van mobiele communicatie.

Het Mobile Technology Lab is de meest recente stap in een reeks van initiatieven van de Telecom, Media and Networks (TMN) Group van Cap Gemini Ernst & Young en is de ideale omgeving om nieuwe technologieën te ontwikkelen, te pre-integreren en te testen. Het centrum maakt optimaal gebruik van de internationale expertise van Cap Gemini Ernst & Young door samen te werken met andere onderzoekscentra van de TMN Group, zoals het Wireless Internet Center in Singapore en het Telemedia Lab in de Verenigde Staten.

Binnen het Mobile Technology Lab kan Cap Gemini Ernst & Young amenwerken met diverse partners om cruciale technologieën te ontwikkelen ten behoeve van mobiele diensten en oplossingen op basis van gestandaardiseerde platforms. Hieronder vallen WAP-, factureer- en CRM-platforms, alsmede diverse gestandaardiseerde hardware- en softwarepakketten. Toonaangevende bedrijven in deze sector als Cisco, Nokia, Oracle, Portal Software en Sun Microsystems steunen het centrum door bijdragen te leveren in de vorm van hun kerntechnologieën en de kennis van hun medewerkers.

Jan Joosen, plaatsvervangend general manager van de TMN Group in Nederland, zei: "Het Mobile Technology Lab geeft aan dat er vele mogelijkheden zijn voor mobiel internet. We beschouwen het Mobile Technology Lab als een proeftuin annex katalysator voor dynamische en innoverende mobiele internettoepassingen. Door de locatie van het centrum kunnen wij een sleutelpositie innemen bij de verbreiding van deze geweldige nieuwe technologieën."

Nederland, waar een van de grootste internationale kantoren van Cap Gemini Ernst & Young gevestigd is, heeft als bijkomend voordeel dat de mobiele communicatiesector er hoog ontwikkeld is. Vijf mobiele telefoniebedrijven verdringen zich daar om de toekomst van mobiele communicatie gestalte te geven. Door het Mobile Technology Lab in Nederland te vestigen, waar mobiele communicatie is uitgegroeid tot een volwassen medium, kan Cap Gemini Ernst & Young putten uit de mogelijkheden die gecreëerd worden in een omgeving waar zich de heftigste mobiele concurrentiestrijd binnen > Europa afspeelt.

"Het Mobile Technology Lab is een belangrijke opvolger van het MIC omdat het veel verder gaat door zich ook bezig te houden met de ontwikkelingen op het gebied van 2,5G- en 3G-netwerken met technologische, toepassings- en projectpartners," aldus Mark Beermann, programme manager en business team manager bij Network Infrastructure Solutions. "Het is geweldig dat het Mobile Technology Lab fungeert als deel van een wereldomspannend netwerk van onderzoekscentra en dat onze klanten en partners gebruik kunnen maken van de daar verzamelde en uit de hele wereld afkomstige kennis en ervaring op het gebied van mobiele telecommunicatie."

Het is de bedoeling dat het Mobile Technology Lab naast end-to-end-systemen ook 'proof-of-concept'-producten gaat leveren. Klanten van het Mobile Technology Lab kunnen zo zien wat de functionaliteit is van meervoudige platformarchitecturen en van software- en hardware-toepassingen en firmware van Mobile Technology Lab-partners. Als het centrum in Nederland eenmaal volledig operationeel is, wil het bedrijf haar ervaringen actief gaan delen met anderen om zo wereldwijd de uitwisseling van kennis en vaardigheden te bevorderen.

"Dat mobiele diensten via het web centraal zullen komen te staan in een maatschappij die in stijgende mate draait om netwerken en gebaseerd is op kennis, is volstrekt duidelijk," aldus Jan Anton van der Graaf, manager business development van het Mobile Technology Lab. "De deskundigheid die in het Mobile Technology Lab wordt ontwikkeld, vormt de basis voor het succes van het product- en dienstenaanbod voor mobiel internet en m--commerce. In samenwerking met onze strategische partners biedt het Mobile Technology Lab een omgeving die geschikt is voor de ontwikkeling van geavanceerde draadloze dienstverlening die voldoet aan het huidige behoefteniveau, maar ook, en dat is belangrijker, aan het niveau dat in de toekomst gevergd wordt voor GPRS en de derde generatie netwerken (3G)".

Over Cap Gemini Ernst & Young
Cap Gemini Ernst & Young behoort tot één van de grootste management- en IT-adviesorganisaties ter wereld en is genoteerd aan de aandelenbeurs in Parijs. Op wereldwijde schaal is de onderneming actief in management consulting en IT-dienstverlening, systeemintegratie, technologieontwikkeling, ontwerp en outsourcing. Met deze activiteiten helpt de onderneming in de nieuwe economie zowel traditionele bedrijven als 'dot-companies' voortdurend nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen. De nieuw geformeerde organisatie heeft wereldwijd meer dan 58.000 medewerkers in dienst waarvan 9.000 in de Benelux. De organisatie realiseert een omzet van 7,7 miljard euro (pro forma 1999). Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: www.cgey.com en www.nl.cgey.com.

Over Telco, Media & Networks (TMN Group)
De TMN Group is ontstaan uit een van de meest winstgevende activiteiten van Cap Gemini Ernst & Young en levert strategische consulting en praktische technologische expertise aan bedrijven die zich bewegen binnen de convergerende technologische sectoren. Gedurende de laatste zes jaar heeft dit bedrijfsonderdeel meer dan 200 telecombedrijven geïntroduceerd. In 1999 was 16 procent van de pro forma inkomsten van Cap Gemini Ernst & Young afkomstig van de TMN Group.

De TMN Group heeft meer dan 6.000 management- en IT-consultants in dienst, die opereren vanuit 24 vestigingen verspreid over de Verenigde Staten, Azië en Europa. De TMN Group maakt intensief gebruik van de expertise binnen het uitgebreide netwerk van allianties die de groep gevormd heeft door partnerships met meer dan 40 van de meest vooraanstaande technologiebedrijven als Cisco Systems, Portal Software, Nokia, Clarify en Oracle.

Om zijn positie als mondiale entrepreneur van de netwerkmaatschappij te behouden, heeft de TMN Group wereldwijd acht laboratoria opgezet voor onderzoek en ontwikkeling alsmede productinnovatie. Met behulp van deze onderzoekscentra - gevestigd in Atherton in Californië, Boston, Dallas, Londen (twee centra), München, Parijs en Singapore - kan de TMN Group strikte normen handhaven voor kwaliteits-controle, bijvoorbeeld door systemen op betrouwbaarheid te testen, voordat ze geïnstalleerd worden.


- einde-

Contactpersonen voor de pers:
Ellie Wallace
TMN Group
Tel.: +44 207 340 3073
Florence Mairal
Tel.: + 33 1 47 54 50 91
Harriët van Splunder
Tel.: +31 30 252 6186

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...