Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boek 'Vijf kruisen in de Jungle' over moord op zendelingen

Datum nieuwsfeit: 07-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Boek 'Vijf kruisen in de Jungle' weerspiegelt overgave aan God

HARDERWIJK, 7 december 2000
Het indrukwekkende, waargebeurde verhaal van Elisabeth Elliot 'Vijf kruisen in de Jungle' is opnieuw uitgegeven. Stichting Mission Aviation Fellowship Nederland (MAF) heeft het boek onlangs gepre-senteerd. Het boek gaat over de moord op vijf zendelingen in 1956 door leden van de Auca-stam in Ecuador. Onder de vermoorde zen-delingen was Nate Saint, één van MAF's eerste piloten.

Het verhaal over deze gebeurtenis schokte de wereld. In het najaar van 1955 besloten vijf jonge zendelingen om contact te leggen met de Auca-stam, diep in het oerwoud van Ecuador. Bijna driehonderd jaar eerder was de eerste toe-naderingspoging mislukt, toen een zendeling door de Auca's met speren werd vermoord. Met hulp van MAF werd in 1955 een nieuwe poging voorbereid om hen door de lucht te bereiken. Na verschillende verkenningsvluchten over het gebied werd het team 'ingevlogen' en kampeerde op een zandbank langs de Curaray-rivier. Honderd kilometer verderop zaten hun vrouwen achter de kor-tegolfradio ademloos te wachten op nieuws...

Slechts enkele maanden later heeft Elisabeth Elliot in 'Through Gates of Splen-dor' de afloop van 'Operation Auca' beschreven, waarbij haar echtgenoot Jim, Nate Saint, Roger Youderian, Ed McCully en Pete Flemming overleden. Het in-drukwekkende verhaal over deze 20ste eeuwse martelaars heeft in de afgelo-pen decennia honderdduizenden mensen geïnspireerd. Een boek over totale overgave aan Gods leiding. Het boek is verkrijgbaar bij MAF Zendingsvliegers in Harderwijk, telefoonnum-mer 0341-564488.

MAF in 2000
Kerken en hulporganisaties helpen nog steeds medemensen, die armoede lij-den of in nood zijn. Maar vaak leven deze mensen op de meest afgelegen en onbereikbare plaatsen ter wereld. In deze situaties helpt Mission Aviation Fellowship om zendelingen, hulpverleners en artsen tijdig en veilig naar hun bestemming te brengen. Maar ook om belangrijke goederen en levensbehoef-ten, zoals medicijnen, apparatuur of voedsel af te leveren waar wegen door weersomstandigheden, rampen of oorlogen onbegaanbaar zijn. Iedere vijf minuten stijgt ergens ter wereld een MAF-vliegtuig op. MAF werkt in meer dan dertig landen met ruim 150 vliegtuigen. Vanuit Nederland werken meer dan twintig gezinnen voor MAF, voornamelijk in Oost-Afrika. Meer informatie over het boek 'Vijf kruisen in de Jungle' of het werk van MAF Zendingsvliegers: 0341-564488 of (info@maf.nl).

Einde van dit persbericht. Meer informatie: 0341-564488.

ACHTERGRONDINFORMATIE STUREN WE GRAAG TOE! BEL GERUST!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie