Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tienersoos/Cybersoos Emmen kan van start

Datum nieuwsfeit: 07-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Tienersoos/Cybersoos Zwartemeer

Project uit Grote Stedenbeleid
Tienersoos/Cybersoos kan van start

Het college van B en W stemt in met de intensivering van de Jeugdsoos Zwartemeer. Met de start van de Tienersoos/cybersoos ontstaat een eigen plek voor tieners waar zij zich thuis kunnen voelen.

De huidige soos blijft bestaan. De soos wordt nu nog voornamelijk bezocht door oudere jongeren tot ongeveer 30 jaar. Voor tieners vanaf 14 jaar gelden straks speciale openingstijden waardoor zij ook een eigen plek krijgen in de soos.Vanuit deze basis worden voor en door tieners verschillende activiteiten georganiseerd. Een gedeelte van de soos is ingericht als cybersoos, waar twee i-macs worden geplaatst. Daarnaast kunnen tieners straks deelnemen aan bijvoorbeeld sportactiviteiten en een uitwisselingsproject met jongeren in Duitsland. Het thema waaraan deze activiteiten zijn opgehangen is 'over je grenzen kijken'. Op deze manier wordt geprobeerd de tieners in aanraking te brengen met zaken waarmee zij anders niet zo snel in contact komen.

Continuïteit

Absolute voorwaarde is de aanwezigheid van een constante factor die de continuïteit van de soos bewaakt. Dit is vooral in de startfase van belang. Een jongerenwerker begeleidt de activiteiten van de tieners. Daarnaast wordt een social barkeerper aangetrokken die beheerderstaken zal uitvoeren. Op de lange termijn wordt echter gestreefd naar het voortbestaan van de soos op eigen kracht. Zodoende wordt de soos ingebed binnen het sociaal cultureel werk

Financiering

De kosten voor het project tienersoos/cybersoos bedragen voor het eerste jaar 31.250,- en voor elk van de drie jaren daarna 22.250,- Een aantal onderdelen van het plan komt in aanmerking voor subsidiëring door de gemeente Emmen. Dit betreft in het eerste jaar de inzet van een social barkeeper, de activiteitenkosten en de inrichting van het gedeelte cybersoos in de vorm van twee i-macs. Voor het tweede, derde en vierde jaar worden alleen de inzet van de social barkeeper en een deel van de activiteitenkosten gesubsidieerd. Na deze vier jaren stopt de subsidiëring en moet de soos op eigen kracht verder. De totale subsidie van de gemeente Emmen voor de vier jaren bedraagt 51.000,-Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie