Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verlaging tarieven ophalen risico-kadavers

Datum nieuwsfeit: 07-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Verlaging tarieven ophalen risico-kadavers

Donderdag 7 december 2000, persbericht nummer 126

Minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport trekt eenmalig elf miljoen gulden uit voor een bijdrage aan het ophalen van kadavers van runderen ouder dan één jaar en voor de kadavers van schapen en geiten. Dat heeft zij de Tweede en Eerste Kamer mede namens minister Brinkhorst van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij meegedeeld. Hiermee komt het tarief van het destructiebedrijf Rendac voor het jaar 2000 voor het ophalen van kadavers op het niveau van het tarief voor het ophalen van kadavers van de andere landbouwhuisdieren (Fl. 27,32 incl. BTW per ophaalbeurt). Minister Borst zal de Tweede Kamer op korte termijn voorstellen voor de financiering in de toekomst doen toekomen.

Sinds 1997 worden de kadavers van runderen ouder dan één jaar en schapen en geiten apart ingezameld. Reden hiervoor is dat deze dieren niet mogen worden verwerkt in veevoer, maar moeten worden verbrand. Aanleiding voor deze maatregel was het risico op de verspreiding van BSE. Tot 1 maart van dit jaar nam de overheid de kosten van het gescheiden inzamelen voor haar rekening.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie