Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrijwilliger van het jaar in Hoogeveen bekendgemaakt

Datum nieuwsfeit: 07-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen7 december 2000

Grietje Bottenheft-Ten Hoeve vrijwilliger van het jaar in Hoogeveen

Vanmiddag heeft wethouder Klaas Holtrop de prijs uitgereikt voor de vrijwilliger van het jaar in Hoogeveen. Winnares is Grietje Bottenheft-Ten Hoeve, al bijna vijftien jaar vrijwilliger in het Jannes van der Sleedenhuis en voor Humanitas.

Het Jannes van der Sleedenhuis droeg Grietje Bottenheft voor. De motivatie: "Grietje Bottenheft (maakt) het in het Jannes van der Sleedenhuis mogelijk om meer voor de bewoners te doen dan alleen met beroepskrachten haalbaar zou zijn. Vrijwilligers zijn onmisbaar geworden en dat geldt dus zeker voor Grietje Bottenheft. Zij is eigenlijk bijna elke dag aanwezig en maakt dat ouderen niet alleen de vereiste primaire zorg krijgen, maar dat er ook nog ruimte is voor het vervullen van andere levensbehoeften."

Medezeggenschap van ouderen is voor Grietje Bottenheft erg belangrijk. Zij is al jaren actief in het Landelijk Overleg van Cliëntenraden, omdat ze wil bevorderen dat ouderen zeggenschap houden over hun eigen leven. "Het welzijn van haar oudere medemensen komt bij haar op de eerste plaats. En daarom verdient zij ons inziens de titel van 'vrijwilliger van het jaar' ten volle." De jury kon zich volledig vinden in deze conclusie.

Wethouder Holtrop overhandigde mevrouw Bottenheft een cadeaubon van f. 250,- en een cheque ter waarde van f. 2500,- te besteden aan een goed doel in Hoogeveen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie