Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verlenging samenscholingsverbod Wilhelminapark Tilburg

Datum nieuwsfeit: 07-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

07-12-2000

Verlenging samenscholingsverbod Wilhelminapark

De gemeente wil opnieuw het samenscholingverbod en het alcoholverbod met een half jaar continueren, om illegale activiteiten en overlastveroorzakend gedrag in het Wilhelminapark te beperken. Dankzij het samenscholingsverbod en het alcoholverbod is afgelopen zomer de overlast in het park binnen aanvaardbare grenzen gebleven. Het park wordt weer door het publiek bezocht. De overlast buiten het park is daarentegen toegenomen, ook in het gebied dat binnen de grenzen van het samenscholingsverbod valt (zie plattegrond). De overlast bestaat uit onveilige situaties, drugsoverlast en prostitutie.

De laatste maanden is prostitutie in de hele stad sterk toegenomen, maar ook rondom het park. De gemeente is een onderzoek gestart, om de oorzaak van de toegenomen prostitutie te achterhalen. De politie heeft toegezegd haar aandacht te richten op het voorkomen van concentraties van prostituees. Duidelijk is echter, dat alleen politieoptreden op de langere termijn niet effectief is. De kans bestaat dat hierdoor het probleem zich verspreidt. De oplossing wordt gezocht in het realiseren van een verblijfsruimte voor deze probleemgroepen. Het college zal hier begin volgend jaar over besluiten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie