Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inzicht in het katalytisch proces

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Inzicht in het katalytisch proces

Voor het maken van polyolefines (een bepaald soort plastic, zoals bijvoorbeeld polyetheen of polypropeen, de plastics waar boodschappentassen van gemaakt zijn) gebruikt de industrie zowel vanadium- als titaankatalysatoren. Over de chemie van de vanadiumkatalysatoren is veel minder bekend dan over die van titaankatalysatoren. Het onderzoek van Peter Witte probeert deze lacune enigszins te vullen, maar beperkt zich daarbij tot de eerste stap. In zijn onderzoek maakte Witte een vanadiumverbinding die verschillende olefines wel kan binden, maar niet aanzet tot verdere polymerisatie. Hierdoor wordt een onderdeel van de katalyse reactie als het ware ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie