Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie miljoen koopt verantwoordelijkheid Molukken niet af

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht:
Drie miljoen van kabinet niet genoeg om verantwoordelijkheid Molukken af te kopen
Vrijdag 8 december 17.00u Cunera - Nieuwe Gracht 32 - Utrecht PerspectieF, de jongeren van de ChristenUnie en de Jonge Socialisten in de PvdA, vinden dat de minister van Buitenlandse Zaken van Aartsen op de top in Nice moet aandringen op een wapenembargo en een internationale waarnemersmissie in de kwestie Molukken. Ook moet hij zijn plaatsvervanger van Mierlo instrueren volgende week hetzelfde te doen op de conferentie van ministers van de EU en Aziatische landen (ASEAN) in Loas. "Drie miljoen Haagse guldens als startkapitaal voor de landelijke solidariteitsactie is mooi, maar mag de aandacht niet afleiden van de politieke verantwoordelijkheid", aldus de jongeren. Om over deze problematiek te spreken, organiseren PerspectieF en JS een discussieavond met onder anderen dr. N.G. Schulte-Nordholt (Universiteit Twente), een woordvoerder namens de RMS en George Makatita (Vrije Molukse Jongeren).

Het aanhoudend geweld op de Molukken baart de jongerenorganisaties grote zorgen. "Er is al veel met de Indonesische regering gesproken, maar de situatie is niet verbeterd. De hoogste tijd voor zwaardere middelen," aldus PerspectieF en JS. Met hun initiatief, waarbij veel overleg geweest is met de Molukse Jongeren, willen zij een signaal afgeven richting de politiek en hun betrokkenheid tonen bij de problemen op de Molukken.

De thema-avond vindt plaats op vrijdag 8 december vanaf 17:00 uur in zalencentrum Cunera te Utrecht, Nieuwegracht 32. Einde persbericht
Noot,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie