Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KRO De Wandeling in teken Solidaridadmaand

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (wandeling@kro.nl)

Contactpersoon: Tom Dirks

KRO De Wandeling in teken Solidaridadmaand

Datum: 8, 15 en 22 december

De Wandeling maand lang in teken van solidariteit: Recht op recht-actiemaand sluit met kerstbanket.

De hele maand december besteedt KRO De Wandeling aandacht aan de adventsactie van Solidaridad. Deze ontwikkelingsorganisatie helpt mensen in Midden- en Zuid-Amerika, door projecten voor kleine boeren en middels het Max Havelaar-keurmerk.

Lucette Verboven wandelt op vrijdag 8 december met Nico Roozen, een van de bedenkers van het Max Havelaar-keurmerk. Hij moet niet te vaak boodschappen doen, want als hij in de supermarkt ziet dat de mensen na alle voorlichting nog steeds geen koffie met het Max Havelaar-keurmerk kopen kan hij écht kwaad worden. Nico Roozen heeft de koffieboer, de mens achter een pak koffie, aangekeken, en die blik heeft zijn passie en inzet bepaald. In KRO De Wandeling legt hij uit waarom. Rosalina Tuyuc komt een week later helemaal uit Guatemala om hier te vertellen hoe zij via het parlement en de belangenorganisatie CONAVIGUA zoekt naar rechtvaardigheid, nadat haar vader én haar man door militairen zijn vermoord. Zij zet zich in voor de rechten van de Maya-bevolking. De reeks wordt vlak voor Kerstmis afgesloten met het Banket van de Vrede, een sobere kerstmaaltijd met aandacht voor de projecten van Solidaridad en de mogelijkheid voor de kijker om deze te ondersteunen.

KRO De Wandeling, vrijdag 8, 15 en 22 december 16.30 uur, Nederland 1. (HH. op aansluitende zondagmorgen 9.30 uur)

KRO

Postbus 23000

1202 EA

Hilversum

Telefoon: 035 671 35 27reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie