Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UNMEE-militairen vertrokken

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie


UNMEE-militairen vertrokken

08-12-2000

Vanaf de vliegbasis Eindhoven zijn woensdagavond 319 militairen vertrokken naar Ethiopië en Eritrea. Ze gaan daar deel uitmaken van de UNMEE-macht. De militairen die woensdag vertrokken behoren tot de zogenoemde 'logistic advance party' en werden uitgezwaaid door minister Frank de Grave van defensie.

De 'logistic advance party' bestaat in totaal uit vier groepen. De groep die woensdagavond vertrok was de tweede en bestond uit militairen van het Korps Mariniers en de Koninklijke Marine (samen 149), de Koninklijke Luchtmacht (124), de Koninklijke Landmacht (35) en een aantal Slowaakse militairen van de Explosieven Opruimingsdienst (11). De derde en vierde groep vertrekt op 7 en 9 december. De hoofdmacht van UNMEE vertrekt in drie groepen op 11, 15 en 17 december a.s. In totaal worden er zo'n 1.100 Nederlandse militairen gestationeerd in Ethiopië en Eritrea.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie