Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedupeerden vuurwerkramp krijgen vóór Kerst voorschot

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Ongeveer 250 aanvragers OBO-regeling ontvangen vóór Kerst voorschot

Enschede, 8 december 2000

De Stichting financiële hulpverlening vuurwerkramp heeft besloten om ongeveer 250 gedupeerden die tot nu toe een aanvraag voor een tegemoetkoming Onkosten Buitengewone Omstandigheden (OBO) hebben ingediend, voor de Kerstdagen een voorschot uit te keren. Dit voorschot bedraagt 50% van de naar verwachting uit te keren tegemoetkoming.

Via de normale behandeling van de aanvragen voor de OBO-regeling zouden de aanvragers niet voor de feestdagen een tegemoetkoming op grond van deze regeling ontvangen, maar pas begin volgend jaar. Om de gedupeerden rond de feestdagen financieel tegemoet te komen, heeft de Stichting besloten tot uitkering van voorschotten. De voorschotten worden theoretisch berekend, omdat er niet voldoende tijd is om alle aanvragen nauwkeurig te controleren. Van de theoretische berekening wordt de helft als voorschot uitgekeerd. Dit voorschot wordt bij de later uit te voeren beoordeling, verrekend.

De gedupeerden ontvangen half december schriftelijk bericht over de hoogte van het voorschot en de wijze waarop dit is berekend. Uiterlijk 23 december zijn de voorschotten op de bankrekeningen bijgeschreven.

Begin december waren ruim 450 aanvragen voor de OBO-regeling binnengekomen. Van de 200 aanvragers die geen voorschot ontvangen, is bij de eerste beoordeling gebleken dat zij al via de oude Regelingen I en II de tegemoetkomingen hebben gekregen waarop zij aanspraak kunnen maken.

Uitbetalingen cascoschade
Van de ruim 500 gedupeerden die een aanvraag voor een tegemoetkoming in schade van auto of motor (cascoschaderegeling) hebben ingediend, hebben inmiddels 200 bericht over de uitkering gekregen. Zij ontvangen hun uitkering ook voor de Kerstdagen. Daarvoor is inmiddels een bedrag van bijna fl.3 ton uitbetaald. De overigen zullen voor de Kerstdagen in ieder geval bericht ontvangen.

Zowel voor de cascoschaderegeling als voor de OBO-regeling kunnen nieuwe aanvragen nog tot en met 31 december aanstaande worden ingediend. Aanvragen die daarna binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie