Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie nieuwe waarnemend burgemeesters in Overijssel

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Drie nieuwe waarnemend burgemeesters aangesteld

Commissaris van de Koningin Hendrikx heeft gisteren drie nieuwe waarnemend burgemeesters benoemd. Per 1 januari 2001 worden de vacatures voor de reguliere burgemeesterposten in de gemeenten Tubbergen en Staphorst opengesteld. In overleg met de gemeenten heeft de Commissaris besloten zolang een waarnemend burgemeester te benoemen.

De heer A. van den Berg wordt de waarnemend burgemeester van de gemeente Tubbergen. De 57-jarige Van den Berg is sinds 1986 burgemeester van Heino. Voor zijn burgemeestersbenoeming in 1986 was de heer Van den Berg gemeentesecretaris van Tubbergen. De heer Van den Berg is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is lid van het CDA.

De heer M. Markusse wordt de waarnemend burgemeester van de gemeente Staphorst. De 59-jarige Markusse is sinds 1989 burgemeester van IJsselmuiden. Voor zijn burgemeestersbenoeming in 1986 was de heer Markusse van de gemeente Arnemuiden. De heer Markusse is getrouwd en heeft vier kinderen. Hij is lid van de SGP.

De heer J. Drost wordt de nieuwe waarnemend burgemeester van de gemeente Bathmen. De 54-jarige Drost is sinds 1986 burgemeester van Stad Delden. In verband met de start van de Arhi-procedure in Bathmen wordt de vacature niet regulier opengesteld. Voor zijn burgemeestersbenoeming in 1986 was de heer Drost werkzaam als plaatsvervangend chef kabinet bij de provincie Friesland. De heer Drost is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is lid van de VVD.

Bron: team Communicatie, Bonnie


© 08-12-2000 Provincie Overijssel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie