Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plasmon ondersteunt nieuwe 9.1 GB, 14X MO drives

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Plasmon kondigt ondersteuning voor de nieuwste generatie

9.1 GB, 14X MO drives aan

Minneapolis, Minnesota (Verenigde Staten), december, 2000 - Plasmon heeft plannen aangekondigd om de nieuwe multifunctionele 9.1GB, 14X Magneto Optical (MO) drives van technologiepartner SONY Corporation te integreren in de M-Series 5.25-inch optische jukeboxen en in toekomstige optische producten. Om maximale integriteit te kunnen waarborgen, levert Plasmon bij de nieuwe MOD910 MO disk drives ISO-gecertificeerde dubbelzijdige media in zowel rewritable als WORM formaten.

"Sony beschouwt Plasmon als een vernieuwer op het gebied van removable media storage en is verheugd over het feit dat Sony's 9.1GB optische drive technologie wordt geïntegreerd in de huidige en toekomstige producten van Plasmon," zei Toshi Naito, Vice President of Data Storage bij Sony Corporation. In combinatie met de beproefde automatietechnologie van Plasmon levert de Sony 9.1GB drive technologie ongekende prestaties."

Klanten die een product uit Plasmon s M-series aanschaffen in combinatie met de nieuwe 14X drives, kunnen profiteren van de toegenomen opslagcapaciteit van de jukeboxen. "Met deze nieuwe drives neemt de capaciteit van alle M-Series jukeboxen met 75 procent toe. Deze capaciteitstoename is zowel zeer aantrekkelijk voor nieuwe markten, zoals e-commerce, e-mail en video archiveringstoepassingen als voor traditionele markten, zoals medical imaging, financiële en document imaging" aldus Tom Ferguson, Vice President of Marketing bij Plasmon. De nieuwe drive met een capaciteit van 9.1 GB verhoogt Plasmon s 5.25-inch capaciteit van 182 GB voor 20 slots tot 4.55 TB voor 500 slots. Voorheen varieerde de capaciteit met de 5.2 GB drive van 104 GB tot 2.6 TB. De Sony 14X drives in de Plasmon MO libraries zullen in januari 2001 algemeen verkrijgbaar zijn.

De nieuwe MOD 910 drives zijn geschikt voor het lezen en schrijven van 9.1 GB of 8.6 GB rewritable en WORM media; ze zijn eveneens geschikt voor voorgaande generaties (zoals 8X, 5.2 GB en 4X, 2.6 GB). Daarnaast beschikt de drive over read-only functies voor nog eerdere generaties tot 650 GB, 1X media, om de toegang tot oudere data te kunnen waarborgen. De verbeterde prestaties van de 14x drives zorgen voor een betere ondersteuning van applicaties die variëren van e-business, document management, archivering en beveiliging tot audio-opname. Belangrijke Independent Software Vendors (ISV's) zijn voornemens de nieuwe drives en libraries te ondersteunen.

Plasmon kondigt 9.1 GB, 14X MO drives aan

OTG Software is verheugd over de samenwerking met Plasmon om ondersteuning voor de nieuwe Sony 14X magneto optical technologie te bieden, zei Jerry Held, Vice President, Business Development bij OTG Software. Dankzij de toegenomen storage capaciteit hebben de klanten nog meer profijt van hun investering met de oplossing van Plasmon en OTG Software, terwijl snelle datatoegangstijden dankzij MO s random access mogelijkheden gewaarborgd blijven."

Plasmon M-Series klanten die hun bestaande libraries willen opwaarderen met de nieuwe 14X, 9.1 GB drive technologie of productinformatie over alle Plasmon aanbiedingen wensen, kunnen contact opnemen met hun Plasmon vertegenwoordiger. Meer informatie is eveneens te vinden op de websites van Plasmon op www.plasmon.com.

Plasmon, een ISO 9001-gecertificeerd productiebedrijf, heeft meer dan 38 procent van de markt voor 5.25-inch optische jukeboxen in handen (volgens IDC) en is wereldwijd koploper op het gebied van 5.25-inch opslag.

Over Plasmon

Plasmon PLC werd in 1987 opgericht en is een international opererend bedrijf in de data-opslagmarkt. Het bedrijf is gespecialiseerd in removable data storage technologie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groot-Brittannië. De architectuur van Plasmon's configuraties biedt de hoogste vorm van automatische flexibiliteit dankzij de implementatie van 12-inch TrueWORM (één keer schrijven, vele malen lezen), 5¼ inch MO (magneto-optische), LTO-Ultrium, Super DLT, Magstar-MP, CD-ROM/CD-R, DVD-RAM en media. Plasmon levert eveneens media, ondersteunende software en NAS oplossingen.

Naast het hoofdkantoor in Groot-Brittannië en operationele vestigingen door heel Europa en de VS, heeft het bedrijf ook productiefaciliteiten in Groot-Brittannië en in de Verenigde Staten (Colorado en Minnesota) Het hoofdkantoor en European Sales and Marketing van Plasmon zijn gevestigd op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; tel: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444. http://www.plasmon.co.uk. e-mail: sales@plasmon.co.uk Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sally Fisher Serge van Rooij (persinformatie) Marketing Communications Manager Europe Mills Hughes & Partners Tel: + 44 (0)1763 262963 Tel: +31 (0)40-2110110 Fax: + 44 (0)1763 264444 Fax: +31 (0)40-2651020 Email: (sfisher@plasmon.co.uk) E-mail :Serge@mills-advertising.com www.plasmon.co.uk http://www.mills-advertising.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie