Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bugge Wesseltoft en Gilles Peterson bij Drum Rhythm Night

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Bugge Wesseltoft en Gilles Peterson bij Drum Rhythm Night

Jazz, DJ s, rap en techno in Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam

In december presenteert Drum Rhythm Night de jazz-visionair Bugge Wesseltoft in combinatie met DJ-goeroe Gilles Peterson. Gilles is geestelijk vader en opvoeder van het eclectisch dance-label Talking Loud en wordt vergezeld door Rob Gallagher alias MC Earl Zinger. Deze rapper/zanger maakte furore met zijn rootsy funkband Galliano. Het gezelschap wilde maar wat graag overkomen om het live optreden van de uit Zweden afkomstige jazzmuzikant Bugge Wesseltoft met zijn band op te luisteren. Deze oorstrelende tournee zal op 8, 9 en 10 december te bewonderen zijn in respectievelijk de Effenaar in Eindhoven, Club de Ville in Amsterdam en Calypso in Rotterdam.

Dat er op dit moment in Scandinavië op vele fronten intelligente muziek gemaakt wordt, is al een tijdje bekend. De jazz-scene van Noorwegen is springlevend en volop in ontwikkeling. Wesseltoft speelde in 1999 en 2000 de zaal volledig plat tijdens het North Sea Jazz festival. Let wel: zijn live optredens zijn een stuk ruiger dan zijn albums. Het mag duidelijk zijn waarom voor de combinatie met Gilles Peterson en Rob Gallagher is gekozen. Peterson is een zeer ervaren radio- en club DJ die garant staat voor verrassende plaatkeuze en combinaties van stijlen (Check compilatie Worldwide op Talking Loud). Dit overgoten met de verbale jus van de rappe MC Url Zinger maakt de Drum Rhythm Night weer tot een spektakel waar live-elementen en DJ s naadloos in elkaar grijpen. Uiteraard zijn tijdens deze tournee ook de lokale DJ s weer van de partij. In de Effenaar is dat DJ Marcellis, in de Club de Ville LX Pacific en in de Calypso DJ Dadi.

More concert information http://www.drumrhtyhm.com

PC & Mac Eflyer: www.netcetera.nl/drumrhythm/bugge/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie