Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 8-12-2000 Politie district Maastricht
persberichten vrijdag 8 december 2000 (JvK)

district Maastricht

Meerssen, autodief

De politie van Meerssen heeft afgelopen nacht na een korte achtervolging een autodief aangehouden.
De politie stuitte vanmorgen omstreeks 01.00 uur tijdens haar suveillance in Meerssen op een aan de Steegstraat geparkeerde personenauto waarin een onbekend persoon zat. Toen de politie aanstalte maakte om de inzittende en het voertuig te controleren verliet deze plotseling de auto en rende hard weg. Meteen zetten de agenten de achtervolging in. Op de Kuileneindestraat staakte de man zijn vluchtpoging. Hij stak zijn handen in de lucht en zei letterlijk: Jullie hebben gewonnen. Ik wilde de auto stelen. De man, een 37-jarige inwoner van Maastricht, is geen onbekende van de politie. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Maastricht, bandenprikker

In de loop van donderdagavond was een bandenprikker actief op de Randwycksingel en de nabijgelegen Heugemerstraat. Omstreeks 22.00 uur werd ontdekt dat van vijf geparkeerde auto(s banden lekgestoken waren. Van een dader ontbreekt elk spoor.

Maastricht, inbraken

Donderdagavond werd ingebroken in een woning aan de Capucijnenstraat. Het pand kon worden betreden nadat een ruitje aan de achterzijde was vernield. Uit deze woning verdween een laptop-computer.

Bij thuiskomst donderdagmiddag om 18.15 uur ontdekte de bewoner van een woning aan de Cramer van Brienenstraat dat er was ingebroken. Aan de achterzijde werd een tuindeur opengebroken om binnen te komen. Uit de woning werd een kleurenTV, twee broches en geld gestolen.

Mheer, bejaarde gewond bij aanrijding

Een 74-jarige automobilist uit Gronsveld reed donderdagmiddag om 17.10 uur op de Duivenstraat in Mheer met zijn auto tegen een langs de weg geparkeerde auto. Door de klap schoot de geparkeerde auto door tegen een daarvoor geparkeerde personenauto. De drie voertuigen liepen daarbij flink wat schade op. De bejaarde chauffeur liep tengevolge van de klap enkele snijwonden aan zijn hoofd op evenals een hersenschudding. Hij moest per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht waar hij na te zijn behandeld aan zijn verwondingen werd opgenomen. De man bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden en derhalve werd door een arts een bloedproef genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie