Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse DAC-projecten worden geregulariseerd

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 8 DECEMBER 2000

DAC-projecten worden geregulariseerd

Op 29/3/2000 werd een historisch akkoord gesloten tussen de sociale partners van de Vlaamse social-profit sector en de Vlaamse regering, vertegenwoordigd door de minis- ters VOGELS, LANDUYT en ANCIAUX.

In dit akkoord werden een hele reeks maatregelen uitge- werkt op basis van twee principes: gelijkberechtiging van werknemers, en kwaliteit van het leven.

Vandaag besliste de Vlaamse regering dat vanaf 1/1/2001 de DAC-projecten die onder de bevoegdheid van minister Vogels vallen, als eerste geregulariseerd zullen worden. Hiermee wordt een schrijnende toestand, die nu reeds bij- na 20 jaar aansleept, eindelijk recht gezet. Hun loon wordt opgetrokken tot het loon dat gebruikelijk is in de sector, en bovendien krijgen ze een volwaardige arbeids- overeenkomst, waar ze zich vroeger nog steeds in het erg precaire statuut van werkloze bevonden.

Daarnaast keurde de Vlaamse regering het ontwerpbesluit goed dat de reglementaire basis legt voor de invoering van het zorgkrediet, het loopbaankrediet en de landings- banen in de Vlaamse social-profit sector. Via deze kre- dieten zal de social-profit sector het voortouw nemen op het gebied van soepele arbeidsorganisatie. Werknemers in de welzijns- en cultuursectoren zullen hun tijd binnen en buiten de werkuren optimaal en flexibel op mekaar kun- nen afstemmen.

persinfo : Sylvie Fabré, woordvoerster van minister Vogels - tel. (02) 553 24 11
e-mail: (persdienst.vogels@vlaanderen.be)

persinfo : Myriam Rebahi, woordvoerster van minister Landuyt - tel. 02/553.25.60
e-mail: (persdienst.landuyt@vlaanderen.be)

persinfo : Koen T' Sijen, woordvoerder van minister Anciaux - tel 02/553.28.11
e-mail: (persdienst.anciaux@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie