Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaams kustactieplan definitief van start

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 8 DECEMBER 2000

Kustactieplan definitief van start

Op voorstel van Renaat LANDUYT, Vlaams minister van Werkgelegenheid en Toerisme, hechtte de Vlaamse regering haar goedkeuring aan het uitvoeringsbesluit "Kustactieplan 2000-2004". Voor het Kustactieplan werd een budget van 500 miljoen fr. vrijgemaakt.

Minister Landuyt wil met dit actieplan de kwaliteit van het 'kustproduct' verbeteren. Hiervoor worden projecten ondersteund die voor onze gehele kust een positieve weerslag hebben. Bovendien wil de minister dat alle projecten vooral de kwaliteit en het imago van de kust als vakantiebestemming aanzienlijk verbeteren.

De kustfietsroute en de verfraaiing van het oude vismijnkwartier van Zeebrugge worden als pilootprojecten opgestart. De projecten uit het eerste Kustactieplan, waarvan de pier van Blankenberge en de jachthaven van Nieuwpoort de voornaamste zijn, worden verder opgevolgd.

Voor de pier van Blankenberge wacht minister Landuyt op de door hem gevraagde audit. Bovendien vraagt hij minister Sauwens om de pier van Blankenberge definitief te beschermen als kunsthistorisch monument, net zoals dit eerder reeds gebeurde met het Casino van Oostende. De pier van Blankenberge is, met de pier van Scheveningen (Nederland) en Brighton (Groot-Brittannië) één van de drie resterende historische pieren in West-Europa.

Minister Landuyt heeft een eerste schijf van 103 miljoen fr. laten vastleggen voor volgende projecten.


- De vzw Westtoerisme, die in het voorjaar 2001 opgaat in het Provinciaal Autonoom Overheidsbedrijf Toerisme en Recreatie, krijgt een subsidie van 42,4 miljoen fr. voor drie verschillende projecten:
a) de start van het nieuwe toeristische project "Oude vissershaven Zeebrugge" met de aanstelling van een projectmanager, de opmaak van de projectstudie en de eerste realisaties;
b) de uitwerking van een vernieuwde promotiestrategie voor de kust, met onder andere een specifiek logo voor de kust, een beter distributiesysteem voor vernieuwde brochures, en de uitgave van een infobrochure voor de kustgangers;
c) de promotie van de kust als bestemming voor seminaries, congressen en incentives.


- De vzw West-Vlaamse Vereniging voor Vrije Tijd krijgt de opdracht de kustfietsroute te realiseren tegen uiterlijk 2003. Hiervoor is een eerste schijf van 51 miljoen fr. uitgetrokken. Hiervoor dienen nog een aantal knelpunten te worden opgelost in samenspraak met de diverse gemeenten en het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Toch kan reeds worden gestart met de aanleg van stukken van het circa 80 kilometer lang fietstraject langs de kust.


- Een derde belangrijke beslissing is de optimalisering van het kustweerbericht. Zoals reeds eerder aangekondigd zal hiervoor samengewerkt worden met de vzw Meteowing West-Vlaanderen. Deze vzw ontvangt hiervoor een subsidie van 10 miljoen fr. Het kustweerbericht moet zowel naar boodschap als naar verspreiding aanzienlijk worden uitgebreid. Naast de berichtgeving in de media is het kustweerbericht straks ook terug te vinden bij de hotels, campings, op het strand bij de redders en tal van andere plaatsen aan de kust en in het binnenland. Ook de buitenlandse toeristen zullen in meerdere talen geïnformeerd worden, zowel via de weertelefoon, het internet als via berichtgeving langs de kust.

Minister Landuyt benadrukt dat voor 2001 reeds nieuwe projecten in volle voorbereiding zijn.

Persinfo: Jurgen Vanpraet, kabinet van minister Landuyt tel. 02 - 553 25 69 - GSM 0476 - 80 91 73

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie