Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Investeringssteun voor Vlaamse Uitgeversmaatschappij

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 8 DECEMBER 2000

Investeringssteun voor Vlaamse Uitgeversmaatschappij

Op voorstel van Vlaams Economieminister Dirk VAN MECHELEN heeft de Vlaamse regering ermee ingestemd investerings- steun te verlenen aan de nv VUM (Vlaamse Uitgeversmaat- schappij) in het kader van de specifieke richtlijnen voor steun aan de opiniepers.

Op 30/6/2000 werd de VUM-groep herschikt. nv VUM is een zuivere holding geworden met alle financiële participa- ties van de vroegere nv VUM. De nieuwe naam is nv VUM Media. De operationele activiteiten van de vroegere nv VUM zijn ondergebracht bij nv Het Volk, die nu de naam nv VUM draagt. Het is in deze laatste onderneming dat het opiniepersgebeuren zich afspeelt. De kranten De Stan- daard, Het Nieuwsblad, De Gentenaar en Het Volk worden gedrukt op één lokatie, namelijk in Groot-Bijgaarden.

De investeringen hebben betrekking op de installatie van 3 rotatiepersen met aangepaste randinfrastructuur in een gebouw dat paalt aan de huidige rotatiezalen van de VUM. De totale aanvaarde investeringen bedragen 2.378,5 mil- joen fr. De investeringen zijn bedoeld om Het Nieuws- blad/De Gentenaar op een nieuw formaat te drukken. Vanaf 2001 zal ook Het Volk gedrukt worden in Groot-Bijgaarden.

persinfo : Marc De Roeck, woordvoerder van minister Van Mechelen - tel. (02) 553 64 11
e-mail: (persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie