Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Enkhuizen wint Energy Award 2000

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enkhuizen

Persbericht

Gemeente Enkhuizen
Afdeling Communicatie
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
Telefoon 0228-360155
Fax 0228-360107
email : (communicati@enkhuizen.nl)
Enkhuizen, 8 december 2000

Enkhuizen wint Energy Award 2000

Gisteren heeft Enkhuizen op de Nationale Klimaatconferentie de Energy Award 2000 gewonnen in de categorie Bestaande Bouw. De energie en milieuprijs werd drie jaar geleden in het leven geroepen voor gemeenten. Ieder jaar wordt lokaal energiebeleid door een jury beoordeeld. Dit jaar zijn ruim 50 ingezonden projecten bekeken en aan een aantal criteria onderworpen. Van de uiteindelijk drie genomineerde gemeenten wist Enkhuizen het hoogste te scoren.

De gemeente Enkhuizen was genomineerd met het project `Minima kiezen zelf voor energieprestaties'. Het project, onder de bezielende leiding van milieuambtenaar Ruud Pruijsers, is een samenwerkingsprodukt is geweest tussen de afdelingen Welzijn, Sociale Voorzieningen en Milieu. Ook waren het EcoTeam Centrum Noord-Holland en de NUON bij de campagne betrokken. Met het project zijn zowel het milieu als de minima een dienst bewezen. Het juryrapport noemt de campagne `innovatief en overal toepasbaar'.

De algemene doelstelling van het project is het verhogen van de bewustwording ten aanzien van energiebesparing en huishoudens stimuleren tot energiebesparing. De minimacampagne beoogde minima zélf efficient te leren omgaan met energie, water en grondstoffen. Daardoor krijgen zij meer grip op hun energiekosten. De deelnemers hebben tijdens de campagne op maximale ondersteuning kunnen rekenen. Zo hebben zij gratis energie-advies van energiebedrijf NUON ontvangen en hebben gratis deelgenomen aan een EcoTeam. Mensen die langer dan drie jaar in een bijstandssituatie verkeren zijn kosteloos nieuwe koelkasten en witgoed ter beschikking gesteld.

De reden dat de jury Enkhuizen heeft uitverkoren is, naast het innovatieve karakter dat uit het project spreekt, ook de eenvoudige toepasbaarheid. Het kan moeiteloos waar ook in Nederland worden toegepast. Bovendien is dit een doelgroep die vaak niet mee kan doen met energieprojecten, omdat de meeste projecten investering vergen. Daarmee is Enkhuizen winnaar van de Energy Awaard 2000 in de categorie Bestaande Bouw.Indien u meer informatie wenst, dan kunt u contact opnemen met: R. Pruijsers, afdeling milieu (0229) 230 536.Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met:

Afdeling Communicatie
gemeente Enkhuizen
Tel: (0228) - 360155

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie