Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bereikbaarheidsplan 2001 gemeente Hilversum

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Bereikbaarheidsplan 2001

In het Bereikbaarheidsplan voor 2001, dat dinsdag 5 december door burgemeester en wethouders van Hilversum is goedgekeurd, zijn alle werkzaamheden voor het komend jaar die voor de bereikbaarheid van Hilversum van belang zijn, op elkaar afgestemd. Infra-projecten, bouwplannen, riolering, kabels en leidingen; alle projecten zijn maand voor maand op de kaart gezet. Ook de evenementen zijn in de bereikbaarheidsplanning meegenomen.

Het plan is tot stand gekomen in goed overleg met de partners in het Hilversumse Bereikbaarheidsteam (STRO, ConneXXion, politie, brandweer, ambulancediensten). Dit jaar is extra aandacht besteed aan afstemming met de omliggende gemeenten, Rijkswaterstaat, de provincies Noord-Holland en Utrecht en de NS.

Het Bereikbaarheidsplan 2001 zal op 18 december 2000 worden behandeld in de commissie Verkeer en Buurt. Na vaststelling zal dit plan als houvast fungeren voor het werk aan de weg in 2001.

Eind april is de ring rond

Vanaf de tweede helft van januari wordt er gewerkt aan de voltooiing van de centrumring: eerst de herinrichting van het zogenaamde brinkje aan het begin van de Naarderstraat en vervolgens komen de Stationsstraat, de Schapenkamp en de Koninginneweg aan de beurt.

Het totale werk aan de centrumring duurt tot en met september 2001, maar in feite is deze ring al rond zodra eind april de Stationsstraat is heringericht. De rijrichting op de Stationsstraat wordt omgedraaid en hoewel er dan nog maanden gewerkt wordt op de Schapenkamp en de Koninginneweg rijdt het autoverkeer vanaf dat moment het beoogde eenrichtingsrondje rond het centrum, tegen de klok in.

Andere werkzaamheden

Ligt de nadruk dit jaar opnieuw opnieuw op de centrumring, er is op de Hilversumse wegen meer aan de hand. In maart wordt het foetspad in de Krugerbocht aangelegd en begint de herinrichting van het buurtje rond de Bussumerstraat en het Noordse Bosje. In het najaar wordt de kop van de Neuweg heringericht met tussen de Langestraat en de Koningsstraat tweerichtingsverkeer.

30 kilometerzones

In 2001 wordt krachtig verder gewerkt aan de inrichting van een aantal wijken als 30-kilometerzone.
Over het spoor worden twee driehoeken aangepakt: een grote driehoek gevormd door de Jan van der Heijdenstraat, de Kamerlingh Onnesweg en de Eemnesserweg, en een wat kleinere tussen de Simon Stevinweg, de Noorderweg en de Johannes Geradtsweg. Over het spoor krijgen ook twee individuele wegen een 30-kilometer-regime: de Eemnesserweg (tot de Jan van der Heijdenstraat) en de Kleine Drift (tot aan de Lorentzweg). Ook in Hilversum-Zuid starten twee grote 30-kilometerprojecten: Kolhornseweg en omgeving en Oud-Loosdrechtseweg en omgeving.

Rotonde Utrechtseweg-Noodweg

Binnen de gemeentegrenzen start begin 2001 ook een niet-gemeentelijk verkeersproject. In de tweede helft van januari begint de provincie Noord-Holland met de aanleg van een rotonde op de T-kruising Utrechtseweg-Noodweg. De toegang tot de Noodweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten, op de Utrechtseweg wordt het verkeer over één baan in twee richtingen langs het werk geleid.

Afstemming

In het Bereikbaarheidsplan worden de werkzaamheden van de diverse projecten op het gebied van verkeer en vervoer, bouwen, riolering, kabels en leidingen én evenementen geïnventariseerd en op elkaar afgestemd. Het resultaat is een balans tussen het hoog houden van het uitvoeringstempo en voldoende bereikbaarheid. Uiteraard zal de uitvoering van de diverse verkeersprojecten omleidingen tot gevolg hebben en hier en daar overlast veroorzaken voor de weggebruikers. Het bereikbaarheidsplan is opgesteld om deze overlast voor de burgers zoveel mogelijk te beperken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie