Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hilversum wil beter communiceren met en voor ouderen

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Communiceren met en voor ouderen

Huisbezoeken en een seniorenpagina in het Goois Weekblad: het zijn de twee instrumenten waarmee het college van burgemeester en wethouders ouderen in de gemeente Hilversum beter wil betrekken bij het gemeentelijk minimabeleid. Belangrijk doel daarbij is de onderbenutting van voorzieningen een halt toe te roepen.

Doel van het project huisbezoek is tweeledig. Enerzijds krijgen ouderen thuis informatie over voorzieningen en regelingen rond het minimabeleid. Daarnaast kunnen zij desgewenst hulp krijgen bij het invullen van de bijbehorende formulieren. Onder regie van de gemeentelijke Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling wordt het project eerst 5 maanden getest. Eén van de instellingen voor ouderen zal, na overleg met de gemeente, de uitvoering ter hand nemen.

Het project seniorenpagina voorziet in een andere opzet dan de gelijknamige, onlangs opgeheven pagina in het Goois Weekblad. In de nieuwe opzet is de gemeente Hilversum uitgever èn eindredacteur. Voor wat betreft de onderwerpkeuze voert de redactie ruggespraak met een redactieraad. Deze opereert namens de betrokken organisaties (gemeente en ouderenbonden). Eén gemeentelijke vertegenwoordiger, één vertegenwoordiger namens de instellingen en één vertegenwoordiger namens de drie ouderenbonden vormen tesamen de redactieraad. Doorslaggevend bij hun benoeming is hun kennis van/betrokkenheid bij het werkveld. De seniorenpagina, die maandelijks verschijnt, valt onder verantwoordelijkheid van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie