Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-12-2000

Politiebericht Utrecht: Eemland zuid, 09.30 uur
Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op donderdagochtend vond er op de Arnhemseweg een verkeerscontrole plaats. Op de zogenaamde scholierenroute werden 3 fietsers bekeurd vanwege het niet voldoende rechts houden.

Donderdagavond werden 19 fietsers bekeurd voor het rijden zonder vereiste fietsverlichting. Deze controle werd gehouden op de Hamersveldseweg in Leusden. In de Brouwerstunnel in Amersfoort werd tussen kwart voor vijf en zes uur ook een fietsverlichtingscontrole gehouden. Hier werden 42 bekeuring uitgereikt aan overtreders. De politie in Eemland zuid zal deze maand veel controles houden ter zake fietsverlichting. Een boete voor het rijden zonder voorlamp of achterlamp is 30,- gulden. Wanneer beide defect zijn is de boete 50,- gulden.

Op de Isselstseveld werd donderdagmiddag er tussen twee en vier een gordelcontrole gehouden. 50 voertuigen werden gecontroleerd en 2 automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Op de Amsterdamseweg werden 557 voertuigen gecontroleerd en hiervan reden er 25 zonder de vereiste gordelcontrole.

Op donderdagmiddag vond er op de Prins Frederiklaan in Amersfoort een verkeerscontrole plaats. In totaal kregen 13 bestuurders een bekeuring voor het rijden in strijd met aangegeven rijrichting.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend, omstreeks half een, controleerde de politie een 52-jarige automobilist uit Amersfoort.

De man werd op de Breestraat gecontroleerd omdat hij met zijn mistlichten reed. De man werd aangesproken door de agenten en hier bleek dat de man alcohol had gedronken.

Op het bureau blies hij 1.40 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding A1

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag, omstreeks kwart voor zes, vond er een aanrijding plaats op de Rijksweg A1 (thv. Hoogland) Op de linkerstrook waren vier autos op elkaar gebotst.

Een 40-jarige automobilist uit Almere reed op de linkerrijstrook in de richting van Amsterdam. Voor hem reden een 32-jarige automobilist uit Amsterdam, een 28-jarige man uit Amsterdam en een 51-jarige man uit Den Helder. Door de noodzaak van het verkeer moest de 51-jarige man remmen. De 40-jarige zag dit te laat en botste tegen de 32-jarige en deze botste weer op de 28-jarige en deze weer op de 40-jarige.

De bestuurders van de drie eerste autos klaagde over nekklachten en werden ter plaatse behandeld door ambulance personeel. Twee autos raakte zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie