Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 8 december 2000

Verkeersongeval Oegstgeest Donderdagavond 7 december is een 23-jarige Rijnsburger gewond geraakt aan zijn hoofd en voet bij een verkeersongeval op de Rijnzichtweg. Voor de rotonde remde de Rijnsburger af om de rotonde op te rijden. Hierbij is hij in een slip geraakt en frontaal op een wegbewijzeringspaal gebotst. Hij is overgebracht naar het LUMC. Zijn auto is weggesleept.

Veiligheidsmarkt Leiden De politie van Leiden, team Noord organiseert in samenwerking met Firecontrol een veiligheidsmarkt voor de bewoners van Leiden-Noord. De markt richt zich met name op de veiligheid in en rondom de woning. Het thema is inbraak- en brandpreventie. Bewoners die in het bezit zijn van een brandblusser kunnen deze tijdens de markt gratis laten controleren. De markt wordt gehouden in het buurthuis 'De Kooi' aan de Driftstraat 49 te Leiden.

Onder invloed Leiden Een 65-jarige automobilist heeft donderdagavond 7 december twee aanrijdingen gehad doordat hij onder invloed achter het stuur zat. De Leidenaar reed rond 22:30 uur over de Doctor Lelylaan en ramde ter hoogte van de Amphoraweg het bord met de pijl die aangaf dat hij de verkeersgeleider rechts moest passeren, uit de grond. Even verder, op de kruising van de Cruquiuslaan en de Vierlinghlaan raakte hij opnieuw een verkeersbord. Door de sleutel uit het contact te pakken heeft een attente getuige voorkomen dat de man opnieuw weg zou rijden. De dronken bestuurder is door de politie aangehouden. HIj had een alcoholgehalte van 615 ug/l; 1,40 promille. Zijn rijbewijs is ingevorder. Ook wordt de man aansprakelijk gesteld voor de veroorzaakte schade. Vrijdagmorgen 8 december 03:40 uur is op de Zwartemeerlaan een 27-jarige automobilist aangehouden. Agenten zagen de man met hoge snelheid over de IJsselmeerlaan rijden en controleerden hem even later. De Leidenaar was onder invloed; hij blies 585 ug/l; 1,30 promille. Ook hij moet zijn rijbewijs inleveren.

Rijden onder invloed Leiderdorp In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 december heeft de politie een 39-jarige automobilist uit Leiden aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man was op de afrit van de A4 de macht over het stuur verloren, het talud afgegleden en tegen een boom tot stilstand gekomen. Uit de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij teveel gedronken had. Hij had een ademalcoholgehalte van 630 (220 is de limiet). Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is weggesleept.

Verdachten diefstal aangehouden Leiderdorp De politie heeft op donderdag 7 december omstreeks 13.00 uur twee Gouwenaren van 23 en 21 jaar aangehouden. De mannen worden ervan verdacht even daarvoor bij een instelling aan de Berkenkade een mobiele telefoon uit een kantoor te hebben meegenomen. Toen de mannen door het personeel werden gezien en werden aangesproken gingen ze er vandoor. Na een zoekactie kon de politie de twee aanhouden in de omgeving.

Verdachte woninginbraak aangehouden Koudekerk aan den Rijn De politie heeft op donderdag 7 december omstreeks 20.20 uur een 39-jarige man uit Leiden aangehouden. De man wordt ervan verdacht rond 19.00 uur te hebben ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat. Uit de woning werden drie horloges meegenomen.

Zware mishandeling Alphen aan den Rijn Een ruzie in een woning aan de Herculesstraat liep donderdagavond 7 december rond 19:00 uur uit op een vechtpartij tussen de 46-jarige bewoner en een 34-jarige kennis uit Alphen. De 34-jarige man zou hierbij meerdere malen met een mes gestoken zijn. De 46-jarige man is ook zelf zwaar mishandeld. Een buurtbewoner heeft de politie gewaarschuwd. Beide mannen zijn aangehouden. Zowel het slachtoffer van de messteken als de 46-jarige man, raakte niet zwaar gewond. Voor medische verzorging zijn ze onder politiebegeleiding allebei naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp overgebracht. De politie onderzoekt nog wat er precies in de woning is voorgevallen. De aanleiding van de ruzie is nog onbekend.

Weigering blaasproef Gouda De politie in Gouda heeft op vrijdagmorgen rond 02.30 uur een 44-jarige inwoner van Gouda aangehouden toen deze tegen de rijrichting over de Martenssingel reed. De man riep meteen dat hij teveel hed gedronken, maar wilde niet meewerken aan de blaasproef. Hierop werd de man aangehouden om op het bureau een ademanalyse uit te voeren. De man weigerde echter ook daar alle medewerking. Hij is naar huis gestuurd nadat zijn rijbewijs werd ingevorderd, een rijverbod van 24 uur en een boete had gekregen.

Te veel alcohol Gouda Een 35-jarige man uit Gouderak werd rond 02.45 uur op vrijdag 8 december op de Kwartslag in Gouda aangehouden. Bij controle bleek dat de man teveel had gedronken, hij blies 470 ug/l terwijl 220 de limiet is. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en een boete van 900 gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie