Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

"De Week van de 20ste Eeuw" bij Sotheby's Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Bron: SOTHEBY'S
Zoek soortgelijke berichten
SOTHEBY'S

SOTHEBY'S
Press Release

Beeldenveiling besluit
"De Week van de 20ste Eeuw"
bij Sotheby's.

Schilderijen, Fotografie, Toegepaste Kunst en Beelden brengen ruim 8 miljoen op

Amsterdam, 8 december 2000. Met de eerste veiling van 20ste Eeuwse Sculptuur besloot Sotheby's gisteravond haar "Week van de 20ste Eeuw". De afgelopen week stonden veilingzalen van Sotheby's Amsterdam geheel in het teken van de 20ste eeuw: Schilderijen, Fotografie, Toegepaste Kunst en Sculptuur vulden het ruime nieuwe gebouw van Sotheby's aan De Boelelaan waar Sotheby's sinds een jaar gevestigd is. De kijkdagen die het afgelopen weekend plaatsvonden trokken duizenden belangstellenden.

De serie veilingen bracht in totaal Nlg 8.270,472 op. Naast de veilingen van Moderne en Hedendaagse Kunst en 20ste Eeuwse Toegepaste Kunst, die tweemaal per jaar bij Sotheby's plaatsvinden, introduceerde Sotheby's haar eerste veiling van 20ste Eeuwse Sculptuur en vond de tweede veiling van Fotografie plaats. Naast de vele vaste relaties van Sotheby's vonden talloze nieuwe kopers en andere geïnteresseerden hun weg naar het veilinghuis.

De eerste veiling, van Moderne en Hedendaagse kunst, zag hoge prijzen voor werken van onder meer Leo Gestel, Maurice de Vlaminck en Pyke Koch.

Bij de Fotografie waren alle ogen gericht op het beroemde portret van Miles Davis, gemaakt door Anton Corbijn in 1985. Het intrigerende portret van de jazzmusicus uit een oplage van 10, werd verkocht voor Nlg 26.400.

In de veiling van Toegepaste Kunst maakte een opmerkelijke collectie hedendaags glas van A.D. Copier en de Venetiaanse glasmeester Lino Tagliapietra, grotendeels afkomstig uit de nalatenschap van Balder Copier, grote indruk. Een Oude Horn Acquoy glasontwerp van A.D. Copier en uitgevoerd door Lino Tagliapietra en Bernard Heesen in 1990 werd verkocht voor Nlg. 46,800.

De laatste veiling van 20stee Eeuwse Sculptuur bracht hoge prijzen voor werken van John Raedecker, Fred Carasso, Joseph Mendes da Costa en Hildo Krop.

In de tweede week van juni 2001 zal bij Sotheby's wederom een "Week van de 20ste Eeuw" plaatsvinden.

Met vriendelijke groet,

Diana Ridderikhoff
Sotheby's Press Office
De Boelelaan 30
1083 HJ Amsterdam
Tel. 31 20 550 2205
Fax 31 20 550 2310
(diana.ridderikhoff@sothebys.com)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie