Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overname Interpharm door Alliance UniChem goedgekeurd

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
European Union


Commission clears acquisition of Interpharm by Alliance UniChem
DN: IP/00/1426 Date: 2000-12-08

TXT: FR EN DE NL

PDF: FR EN DE NL

Word Processed: FR EN DE NL

IP/00/1426

Brussel, 8 december 2000

Commissie keurt overname Interpharm door Alliance UniChem goed

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring verleend voor een operatie waarbij Alliance UniChem plc het Nederlandse Interpharm verwerft; beide ondernemingen zijn actief in de farmaceutische groothandel. De operatie doet geen mededingingsbezwaren rijzen omdat de activiteiten van Alliance UniChem in Nederland momenteel uiterst beperkt zijn.

Interpharm is een Nederlandse farmaceutische groothandel en franchisegever voor zo'n 200 apothekers met wie het samenwerkt volgens de Kring-apotheekformule. Ook Alliance UniChem is een farmaceutische groothandel, die aanwezig is in een aantal Europese landen. Zijn aanwezigheid in Nederland blijft beperkt tot parallelimport en een controlebelang in 14 apotheken met de merknaam "De Vier Vijzels".

De Commissie heeft besloten geen bezwaar te maken tegen deze operatie, omdat er slechts beperkte overlappingen zijn tussen de beide ondernemingen en omdat de verticale integratie tussen de groothandels- en detailhandelsactiviteiten van de partijen niet lijkt te leiden tot een afscherming van de markt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie