Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste collectieve actie van brandweer Almere gaat door

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Eerste collectieve actie van brandweer Almere gaat door Abvakabo - (MKraanen@abvakabo.nl)

De voorbereidingen voor de eerste collectieve actie van de brandweer op vrijdag 8 december, zijn in volle gang.

De voorbereidingen voor de eerste collectieve actie van de brandweer op vrijdag 8 december, zijn in volle gang. Het verzoek van de wethouder tot opschorting van de actie wordt opzij gelegd. De brandweermannen houden vandaag een werkonderbreking van 12.00 tot 17.00 uur. Ondanks herhaaldelijk aandringen van ABVAKABO FNV, zelfs bij de burgemeester, ligt er nog geen enkel significant beter tegenbod voor een FLO regeling in Almere. Tijdens de werkonderbreking bezoeken de brandweerlieden het gemeentehuis en eisen ze een gesprek met wethouder Van Hoogenhuizen. Daarnaast wordt haar een petitie aangeboden. De opkomst tijdens deze actie zal zeer groot zijn. Andere korpsen uit het land hebben toegezegd uit solidariteit de actie te komen ondersteunen.

ABVAKABO FNV voert actie voor een goede regeling voor functioneel leeftijdsontslag (FLO). Tot nu toe is er geen zicht op een aanvaardbaar onderhandelingsresultaat. Vandaar dat deze actie doorgaat. Andere acties volgen zolang er geen acceptabel akkoord ligt.

Meer nieuws? www.fnv.nl/nieuws

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie