Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chloortransporten in praktijk veilig volgens AKZO Nobel

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AKZO NOBEL

Chloortransporten: zorg begrijpelijk, praktijk veilig

Arnhem, 8 december 2000, Akzo Nobel kan zich goed voorstellen dat er na 'Enschede' en alle zorg en onrust die daardoor is ontstaan, in Nederland behoefte bestaat aan een goed beeld van de risico's waarmee wij in onze samenleving te maken hebben. Akzo Nobel is er dan ook voorstander van dat op het juiste niveau door de rijksoverheid een inventarisatie plaatsvindt en afwegingen worden gemaakt over aanvaardbare risico's.

In de praktijk zijn chloortransporten veilig.
Ze voldoen ruim aan de wettelijk gestelde eisen, onder andere door een aantal bijzondere veiligheidsmaatregelen die door Akzo Nobel en transporteur Railion in acht worden genomen. Deze aandacht en zorg hebben ertoe geleid dat zich nog nooit een ernstig ongeval met deze transporten heeft voorgedaan, in Nederland niet en in heel Europa niet.
Het streven om de transporten te verminderen past in het beleid van Akzo Nobel en heeft geleid tot een reductie van de chloorproductie van ruim 270.000 ton eind jaren zeventig tot ca. 50.000 ton de afgelopen jaren. Aan verdere verlaging wordt continu gewerkt.

In verband met de inzet van de overheid om in de Nederlandse samenleving risico's verder te verminderen, vindt op dit moment overleg plaats tussen Minister Pronk van VROM en Akzo Nobel over de mogelijkheden de chloortransporten drastisch te verminderen en over de consequenties daarvan.
Akzo Nobel heeft in dit overleg ingebracht dat het technisch mogelijk is deze transporten in ca. 3 jaar terug te brengen tot 10.000 ton. Daarvoor zijn op ieder van de drie productielocaties (Delfzijl, Hengelo en Rotterdam) investeringen noodzakelijk. Minister Pronk heeft onder andere aangegeven financieel te willen ondersteunen in het onrendabele deel van deze investeringen. Een vervolggesprek over dit onderwerp zal binnenkort plaatsvinden.

- - -Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie