Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek Wet Voorzieningen gehandicapten Ministerie SZW

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

www.minszw.nl

MIN SZW: Onderzoek Wet voorzieningen gehandicapten

Nr. 2000/220
8 december 2000

Nader onderzoek naar meer doelmatigheid in Wet voorzieningen gehandicapten

Er komt nader onderzoek naar de aanbevelingen van een interdepartementaal beleidsonderzoek (IBO) over de doelmatigheid van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg). Zo zal de suggestie om de wet over te hevelen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nader worden onderzocht. Ook de mogelijkheden om de Wvg op te nemen in een uitgebreider dienstverleningsstelsel zullen worden bekeken. Voor wat betreft het vervoersdeel van de Wvg zal worden nagegaan of samenvoeging van de verschillende geldstromen voor het gehandicaptenvervoer kan leiden tot een beter toegankelijk openbaar vervoer. Hierbij zal ook aan de orde komen welke winst te behalen is bij een integratie van verantwoordelijkheden op rijksniveau.

Dit schrijft minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer over de bevindingen van het Interdepartementaal beleidsonderzoek (IBO) naar de Wet voorzieningen gehandicapten en de kabinetsreactie daarop. Het doel van het IBO-onderzoek was na te gaan hoe een duidelijker afbakening van beleidsverantwoordelijkheden en voorzieningen voor ouderen en gehandicapten kan leiden tot meer doelmatigheid en doeltreffendheid zowel in maatschappelijk als in financieel opzicht. Aanleiding voor het onderzoek is onder meer de constatering dat verschillende voorzieningen voor gehandicapten elkaar overlappen en beïnvloeden.

08 dec 00 17:01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie