Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet stelt milieu-richtlijnen mainportproject vast

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Persbericht Ministerraad
8 december 2000

MER-RICHTLIJNEN PROJECT MAINPORTONTWIKKELING ROTTERDAM

VASTGESTELD

Het kabinet heeft de richtlijnen voor de Milieu Effect Rapportage (MER) voor het Project Mainportontwikkeling Rotterdam (PMR) vastgesteld. Mede op basis van de gegevens van de MER neemt het kabinet het uiteindelijke besluit over het PMR. In de richtlijnen staat welke onderwerpen belangrijk zijn voor de verbetering van de leefomgeving. Het gaat daarbij om het milieu (niet alleen geluid, stank en stof maar ook het zuinig omgaan met energie en grondstoffen), omvang en kwaliteit van natuur- en recreatiegebieden en ruimtelijke ordening en landschap.

Mede op basis van adviezen van de Commissie MER, betrokken maatschappelijke organisaties en belanghebbende gemeenten zijn de richtlijnen opgesteld. Zo is op verzoek van de Commissie MER opgenomen dat aandacht moet worden geschonken aan de belevingsaspecten van de leefomgeving. Zowel het advies van de commissie MER als de richtlijnen zijn te vinden op internet: www.mainport-pmr.nl.

De doelstelling van PMR is het versterken van de mainport Rotterdam en de verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving in de regio Rijnmond. De besluitvorming richt zich op drie deelprojecten, gericht op realisatie van deze dubbeldoelstelling: landaanwinning bij de huidige Maasvlakte, aanleg van 750 hectare natuur- en recreatiegebied en projecten binnen het bestaand Rotterdams gebied, zoals intensivering van het ruimtegebruik en verbetering van woon- en leefklimaat. Het uiteindelijke kabinetsvoorstel (Planologische Kern Beslissing deel 1 en de MER) wordt volgend voorjaar gepubliceerd. Dit voorstel is onderwerp van inspraak en advies, waarna het definitieve standpunt ter goedkeuring aan de Tweede Kamer wordt aangeboden.

RVD, 08.12.2000
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie