Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belastingdienst verstuurt herinnering Voorlopige Teruggaaf

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

logo.gif (536 bytes) Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie Voorlichting,
Bibliotheek en Documentatie

8 december 2000

Belastingdienst verstuurt herinneringsbrief Voorlopige Teruggaaf

De belastingdienst verstuurt dezer dagen een gerichte herinneringsbrief aan mensen die het formulier 'Voorlopige teruggaaf' nog niet hebben ingediend. Na onderzoek heeft de belastingdienst geconstateerd dat een grote groep potentieel rechthebbenden dit formulier nog niet heeft teruggestuurd. Onder deze groep bevinden zich ca. 30.000 bijstandsgerechtigden.

De Belastingdienst heeft in september of oktober jl. aan degenen die daarvoor in aanmerking komen een formulier toegestuurd voor het aanvragen van een voorlopige teruggaaf voor één of meerdere heffingskortingen.

Bij de herinneringsbrief is geen formulier bijgevoegd. Een exemplaar kan worden aangevraagd bij de Bestellijn van de Belastingdienst, 0800-0043 (gratis) of bij de Belastingtelefoon 0800-0543 (gratis).

In de mailing wordt aangegeven dat geen formulier behoeft te worden teruggestuurd indien ervoor gekozen wordt het bedrag pas in 2002 via een aangiftebiljet aan te vragen. Uiteraard geldt deze keuze niet voor bijstandsgerechtigden. Zij moeten de heffingskortingen waarvoor ze in aanmerking komen terstond aanvragen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie