Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 8-12-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 8 december 2000

Dagelijkse berichten regio Groningen

Appingedam: motorrijder gewond
Een 36-jarige motorrijder uit Groningen raakte gisteravond gewond toen hij op de Provincialeweg in Appingedam in botsing kwam met een snorfietser, een 18-jarige inwoonster van Appingedam. De vrouw reed vanaf het stationsplein de weg op en verleende daarbij geen voorrang aan de motorrijder. De motorrijder is met enkele botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis.

Appingedam: jonge autokraker aangehopuden
Een 14-jarige knaap uit Appingedam is gistermiddag in zijn woonplaats aangehouden, nadat hij in een geparkeerde auto aan de Burgemeester L van Aduardstraat had ingebroken. Een getuige had hem zien inbreken en achtervolgde hem toen hij er vandoor ging. Even verderop ontdekte hij de jongen in de bosjes, waarna hij hem aanhield. De politie heeft de jongen voor nader onderzoek ingesloten.

Delfzijl: gewapende overval, politie zoekt getuigen De politie is op zoek naar getuigen die iets meer kunnen zeggen over de gewapende overval die gistermiddag op een frietkraam aan het Zwet in Delfzijl plaatsvond. De dader stapte omstreeks 15.30 de kraam binnen en bedreigde de vrouwelijke bediende met een pistool. Hij eiste geld, waarna hij de dagopbrengst, een paar honderd gulden, meenam. Hij verdween vervolgens op een opvallend blauw geverfde opoefiets uit het zicht. De man was ongeveer 1.80 m lang, had een smal postuur. Hij droeg een blauwe jas met rode biezen op de mouwen. Zij die omstreeks genoemde tijd iemand op een dergelijke fiets hebben zien rijden of iets meer over de overval te melden hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie in Delfzijl tel 0900 8844.

Opende: inbraak; 3500 aan sinterklaascadeautjes weg Bij een inbraak in een woning aan de Peebos in Opende zijn woensdag voor ongeveer 3500 gulden aan sinterklaascadeautjes meegenomen door de dader of de daders. De bewoners die gedurende de avonduren afwezig waren constateerden bij thuiskomst dat er enkele lege dozen in de tuin lagen. Nader onderzoek leerde dat de hele voorraad sinterklaascadeaus voor de vele kinderen en kleinkinderen was verdwenen. Tevens was de stereocombinatie verdwenen. Men is binnengekomen door de zijdeur van de woning open te breken. De gedupeerde familie heeft aangifte gedaan bij de politie.

Winschoten: fietser gewond
Een24-jarige fietser uit Blijham is gistermorgen ernstig gewond geraakt toen hij bij het oversteken van de Oostelijke Rondweg in Winschoten werd geschept door een personenauto, bestuurd door een 56-jarige inwoonster van Vriescheloo. De fiietser stak ter hoogte van het benzinestation de weg over en reed daarbij vermoedelijk door rood licht. De door het groene licht rijdende bestuurster van de personenauto kon door het plotseling oversteken een botsing niet meer voorkomen. De fietser is met diverse botbreuken opgenomen in het ziekenhuis in Groningen.

Noordhorn: autos zwaar beschadigd bij botsing
Twee personenautos raakten gistermorgen zwaar beschadigd toen ze op de Friesestraatweg bij Noordhorn met elkaar in botsing kwamen. De beide bestuurders, een 67-jarige inwoner van Grijpskerk en een 56-jarige dorpsgenoot bleven daarbij ongedeerd. De botsing ontstond toen de 67-jarige zijn auto wilde keren op de weg. Hij zag daarbij de vanuit de richting Grijpskerk komende andere auto over het hoofd. Deze reed vervolgens frontaal op de linkerzijkant van de kerende auto. Beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Het verkeer is enige tijd gestremd geweest.

Groningen: openlijke geweldpleging
De politie heeft vannacht in de Poelestraat in Groningen een 53-jarige man en een 31-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De verdachte vielen zonder enige aanleiding twee andere Groningers, 19 en 21 jaar, aan. Daarbij werd door de 53-jarige verdachte met een ketting geslagen tengevolge waarvan het 19-jarige slachtoffer een hoofdwond opliep. Op aanwijzing van de slachtoffers konden de verdachten worden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: baldadigheid
Wegens het plegen van baldadigheid heeft de politie vannacht op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen een 24-jarige man uit Vlaardingen aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de man een aantal langs het Zuiderdiep gestalde fietsen omver trapte. Hij is na verhoor op het politiebureau met een proces-verbaal voor baldadigheid heengezonden.

Groningen: automobilist aangehouden
Een 31-jarige automobilist uit Haren is vannacht door de politie aangehouden aan de Oosterkade in Groningen. Politiemensen die op het Zuiderdiep bezig waren met het opnemen van een aanrijding met lichte materiele schade, zagen dat de automobilist met zijn auto met hoge snelheid vanuit de richting Hereplein het Zuiderdiep opreed. Hij vloog daarbij bijna uit de bocht maar wist de auto via een manoeuvre over het trottoir nog net onder controle te houden. Op het Zuiderdiep negeerde de man een stopteken en reed weg in de richting van het Kattendiep. Na een korte achtervolging kon de man aan de Oosterkade worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse werd 1.8 promille alcohol gemeten. De man is na verhoor heengezonden met een dagvaarding. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en diverse verkeersovertredingen. Daarnaast kreeg hij nog twee bekeuringen omdat zijn auto niet verzekerd en niet APK-gekeurd bleek te zijn.

Groningen: valse naam
Toen hij gisteravond op de Diamantlaan in Groningen een bekeuring kreeg voor het fietsen zonder licht gaf een 15-jarige jongen uit Groningen een valse naam op aan de politieman die hem bekeurde. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en na het opmaken van bekeuringen voor rijden zonder licht (fl. 50,-) en het opgeven van een valse naam (fl. 120,-) is de knaap aan zijn moeder overgedragen.

Groningen: fietsster aangehouden
In de Zwanestraat in Groningen heeft de politie gistermiddag een 41-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw kreeg een bekeuring tijdens een controle op het fietsen in het voetgangersgebied van de Zwanestraat. Ze weigerde echter haar volledige personalia op te geven. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau. Ook daar bleef ze weigeren haar volledige naam op te geven. Uiteindelijk bleek ze bereid haar gegevens op te schrijven. Ze is daarna heengezonden met een boete van 50 gulden voor het rijden in het voetgangersgebied en een bekeuring van 120 gulden voor het weigeren op te geven van haar volledige personalia.

Groningen: man aangehouden
Een 31-jarige man uit Groningen is gistermorgen door de politie aangehouden in de Turftorenstraat in Groningen. De had kort daarvoor een aantal vernielingen gepleegd in een gebouw van een hulpverleningsinstelling aan het Akerkhof in Groningen. Om onbekende redenen kreeg de man in het pand onenigheid met een medewerkster van de instelling. Hij sloeg daarbij asbakken, suikerpotje en brandende waxinelichtjes van een tafel af. De medewerkster (54) werd daarbij geraakt en liep lichte, door heet kaarsvet veroorzaakte, brandplekken in het gezicht op. De verdachte verliet daarop het pand en vernielde in de hal van het gebouw nog een publicatiebord en een bloembak. Hij is na aanhouding ingesloten.

Groningen: fietsster gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Paterswoldseweg in Groningen is gistermorgen een 22-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw werd op de kruising met de Muntinglaan aangereden door een 27-jarige automobilist uit Groningen die haar geen voorrang verleende. De vrouw kwam te vallen en is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: man vuurwapen in trein
De spoorwegpolitie heeft gistermiddag een 24-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man zat in de trein van Delfzijl naar Groningen en werd opgepakt na een bij de politie binnengekomen tip over mogelijk vuurwapenbezit. Bij onderzoek door de spoorwegpolitie bleek de man inderdaad in het bezit te zijn van een geladen pistool. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...