Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scholieren Eindhoven ontwerpen kerstkaarten voor zusterstad

Datum nieuwsfeit: 09-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 28 november 2000

Scholieren ontwerpen kerstkaarten voor bouw van Scholen in Eindhovense zusterstad

Kerstkaartenactie voor Gedaref in de Heuvelgalerie

Leerlingen van zeven Eindhovense scholen hebben meegedaan aan een wedstrijd om een zo mooi mogelijke kerstkaart te tekenen, schilderen of knutselen. Op 9 december om 11.00 uur zal de Kerstman in de Heuvelgalerie, voor het Muziekcentrum Frits Philips, bekend maken welke zeven ontwerpen in productie genomen zijn. Vanaf dat moment zal ook de verkoop van start gaan. De opbrengst van de kerstkaarten gaat naar het project 'Onderwijs voor Gedaref'.

Met de kerstdagen en de jaarwisseling voor de deur, is het binnenkort weer tijd om een kerst- of nieuwjaarsgroet te sturen. Dit jaar kan dat met deze speciale kaarten. Bij de, met alle ontwerpen versierde, Kerstboom van de Heuvelgalerie staat de kraam waar de kaarten op 9, 16 en 23 december worden verkocht. De kraam wordt omringd door live gespeelde Soedanese muziek.

De kerstkaartenactie is een samenwerkingsverband tussen zeven Eindhovense scholen, de Heuvelgalerie, de stichting projectkoppeling Eindhoven - Gedaref, de wijken Barrier, Mensfort en Rapenland en de gemeente Eindhoven. De opbrengst van de actie gaat naar het project 'Onderwijs voor Gedaref'. In de Soedanese zusterstad van Eindhoven is het momenteel onmogelijk om alle kinderen basisonderwijs te geven, vanwege het tekort aan schoolgebouwen. Het geld dat met de kerstkaartenverkoop wordt opgehaald, wordt gebruikt om nieuwe scholen te bouwen. De gemeente Eindhoven verdubbelt de opbrengst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie