Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie aanwinsten Uitleencentrum Beeldende Kunst Utrecht

Datum nieuwsfeit: 09-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Expositie aanwinsten Uitleencentrum Beeldende Kunst Utrecht Maria-Jose Ramirez Ramirez "Placa", olieverf op doek, 80 x 90 cm Expositie aanwinsten Uitleencentrum Beeldende Kunst Utrecht

Van 9 tot en met 22 december is er in het Uitleencentrum Beeldende Kunst Utrecht een expositie van de nieuwe aanwinsten te zien. Op 9 december om 11.00 uur opent de burgemeester van Utrecht, mevrouw Brouwer-Korf, de tentoonstelling. Hierna kunnen de kunstwerken gereserveerd worden voor leen en koop.

Er zijn 75 kunstwerken van 32 verschillende kunstenaars, waaronder diverse uit Utrecht, aangekocht en gehuurd. Opvallend is het aantal grote doeken van landschappen en schilderijen waarop alledaagse onderwerpen zijn afgebeeld, zoals één van de werken van Maria José Ramirez-Ramirez waarop een gasfornuis te zien is.

In techniek is er een grote verscheidenheid: naast grafiek (zoals etsen en zeefdrukken) zijn er ook schilderijen op doek, beelden en keramiek in de collectie opgenomen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn o.a. de bijzondere keramische en houten beelden van Lie van der Werff, de schilderijen met sneeuwlandschappen van Rens Janssen, de drie-dimensionale schilderijen vol ontdekkingen van Walter Simon, een serie van 9 keramische schalen geïnspireerd door het Delfts Blauw van Roland Sips en kleurige grafiek van Coen Meulendijks. Uitleencentrum Beeldende Kunst Utrecht 030-2865066

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie