Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Baarn telt voor het eerst 800 babies in één jaar

Datum nieuwsfeit: 09-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Baarn

BAARN HEEFT DE 800ste BABY

Op dinsdag 5 december is er weer een record gebroken. Aangifte werd gedaan van de 800ste geboorte in Baarn. Al eerder is Baarn in de buurt gekomen van de magische grens van 800, maar al jaren is het niet meer op 800 gekomen. Een jaar of twee geleden zaten we er wel erg dichtbij met 799 geboortes. Aan het einde van dit kalenderjaar wordt een eindstand verwacht van zo'n 830 baby's.
De stijging in het aantal geboortes is te danken aan de fusie tussen de ziekenhuizen van Baarn en Soest in 1992. Ook de moeders uit Soest en Bunschoten bevallen nu immers in Medisch Centrum Molendael en omdat de baby ingeschreven moet worden in de plaats waar hij geboren is, heeft Baarn nu zoveel inschrijvingen.
Vooral op maandagmorgen is het extra druk in het gemeentehuis. Vaders komen elkaar niet alleen in het ziekenhuis, maar ook in de hal van het gemeentehuis weer tegen.
Het is zo dat in Baarn het aantal geboorten schommelt tussen de 240 en 272 per jaar, in de zestiger jaren lag dit op 400 per jaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie