Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord

Datum nieuwsfeit: 09-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 8-12-2000
Mediaberichten vrijdag 8 december 2000

HEYTHUYSEN Winkeldief aangehouden

HEYTHUYSEN Een 57-jarige vrouw uit Heythuysen is donderdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Dorpstraat omdat zij een fles badschuim ter waarde van fl. 12,59 wilde meenemen zonder te betalen. De vrouw kreeg in het kader van snelrecht een boete van fl. 240,-.

ROERMOND Winkeldiefstal

ROERMOND Een drietal onbekenden personen heeft uit een winkel aan de Godsweerdersingel een keyboard weggenomen ter waarde van meerdere duizenden guldens. De diefstal gebeurde op donderdagmiddag toen alle medewerkers in de winkel druk bezig waren met het helpen van klanten.

VENLO Winkeldief aangehouden

VENLO Een 42-jarige vrouw uit Baarn is donderdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Vleesstraat waar de vrouw ter waarde van fl 24,95 toiletartikelen wilde meenemen zonder te betalen. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

ROERMOND Roer je Mond

ROERMOND In het kader van het project Roer je Mond zijn op donderdagmiddag tussen 14.00 uur en 21.30 uur op verschillende locaties in totaal 113 processen verbaal uitgedeeld. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet voeren van een deugdelijke verlichting (33), het niet dragen van de autogordel (29) en voor foutparkeren (10). De overige bekeuringen waren onder meer voor negeren van roodlicht (9), geen helm (3), fietsen op het trottoir (4) en het voeren van mistlichten (5).

REGIO - Dronken chauffeurs

HEIJEN Een 37-jarige man uit Heijen is vrijdagmorgen aangehouden op de Hoofdstraat met teveel drank op achter het stuur van zijn auto. De verdachte weigerde iedere vorm van medewerking en werd onder dwang en geboeid naar het politiebureau vervoerd. De man kreeg na ademanalyse een rijverbod voor 6 uur en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

GENNEP Een 49-jarige automobilist is vrijdagmorgen aangehouden op de Brabantweg met teveel drank op achter het stuur. De man kreeg na ademanalyse op het bureau een rijverbod voor 2 uur. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

VENLO Een 28-jarige automobilist uit het Duitse Mönchen Gladbach is donderdagavond aangehouden met teveel drank op achter het stuur. De man kreeg na ademanalyse op het bureau een rijverbod voor 12 uur. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Vrijdagmorgen zag een politiepatrouille de man weer op de Anne Frankstraat rijden ondanks zijn rijverbod. Hij werd wederom aangehouden en werd naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Tegen de man werd procesverbaal opgemaakt en hij kreeg nogmaals een rijverbod voor 12 uur.

BAARLO Verkeerscontroles

BAARLO Tijdens snelheidscontroles op de Napoleonsbaan Noord in het kader van het project Samen minder zijn donderdagmiddag 202 bekeuringen uitgedeeld. In totaa passeerden 2835 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Tijdens een verkeerscontrole op donderdag op de Napoleonsbaan zijn 24 bekeuringen uitgedeeld. Van de automobilisten droegen en 6 geen gordel, een automobilist haalde in ondanks een inhaalverbod en een had een foutief kenteken op de aanhangwagen. Van de 19 gecontroleerde bromfietsen werden er 16 bekeuringen uitgedeeld. Tien bromfietsen overschreden de constructiesnelheid, 2 voerden een verkeerd plaatje, 2 bromfietsers waren niet in het bezit van een certificaat, een droeg geen helm en een geel bel.

ROERMOND Aanhouding

ROERMOND Twee mannen uit Roermond van 36 en 41 jaar, een 31-jarige man uit Dusseldorf en een 29-jarige man uit Wuppertal zijn donderdagavond aangehouden op de de Van Riebeeckstraat op verdenking van diefstal van een Mercedes. De man uit Dusseldorf was vanuit Duitsland naar Nederland gekomen voor drugs en had de anderen in Roermond opgepikt voor bemiddeling hierin. Onderzoek van de politie wees uit dat de auto 6 december was gestolen en eigendom was van een man uit Grevenbroich. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij werden verhoord. Bij fouillering bleek de 29-jarige en de 36-jarige verdachte in het bezit van een kleine hoeveelheid heroïne die door de politie in beslag werd genomen. De 36-jarige verdachte bleek nog onherroepelijke hechtenis te hebben openstaan voor een zedenzaak. Het viertal is overgedragen aan de vreemdelingendienst voor verwijdering uit Nederland en verdere afhandeling door de Duitse politie.

MAASBRACHT Poging tot aanranding

MAASBRACHT Een 16-jarige jongen is donderdagmiddag het slachtoffer geworden van een poging tot aanranding door een onbekende man. De jongen fietste rond 17.00 uur over de Kanaalstraat toen zij doorgang door de man werd geblokeerd. Hij werd vastgegrepen en hem werd gezegd dat hij in zijn broekzak moest voelen. De jongen wist zich los te trekken nadat hij de man een vuistslag tegen het hoofd had gegeven. De man is weggelopen richting Maasbracht. Het betreft een man in de leeftijd van 50-60 jaar, lengte 1.75 m. met een stoppelbaard. Hij droeg een bril met dikke glazen een groene lange jagersjas en een donkere boerenpet. De politie van de basiseenheid Echt vraagt getuigen zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

ROERMOND Aanhouding

ROERMOND Een 23-jarige man uit Roermond is donderdagavond aangehouden op de Burghoffweg. De man wordt ervan verdacht op 2 maart van dit jaar een 26-jarige Roermondenaar ernstig te hebben mishandeld op Broekhin Noord. De man werd van de fiets geduwd, op het hoofd geslagen, op de grond gegooid en in de rug getrapt. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

GRUBBENVORST Snelheidsduivel

GRUBBENVORST Een 17-jarige bromfietser uit Meterik is vrijdagmorgen rond 07.45 uur aangehouden nadat hij met een snelheid van 75-80 km/uur over de Horsterweg was gevlogen. De bromfietser kreeg een bekeuring voor een gladde achterband en moet op het politiebureau zijn brommer te laten testen op de rollertestbank.

HORST Verlichtingscontrole

HORST Tijdens een verlichtingscontrole op vrijdagmorgen zijn 3 bekeuringen uitgedeeld. Twee fietsers en een bromfietser werden aangehouden op de Deken Creemersstraat voor het niet voeren van een deugdelijke verlichting.

EIND Snelheidscontroles

EIND Tijdens snelheidscontroles met de lasergun op vrijdagmorgen op de Houtsberg is een bekeuring uitgedeeld. In totaal passeerden 40 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/uur.

MAASBREE Bromfietser gewond

MAASBREE Een 46-jarige vrouw uit Maasbree is vrijdagmiddag rond 16.00 uur zeer ernstig gewond geraakt op de Sevenumse Dijk toen haar bromfiets in brand vloog. De vrouw is met ernstige brandwonden aan benen, borst en armen naar het brandwondencentrum vervoerd. Het ongeluk gebeurde toen de vrouw, vermoedelijk door de laagstaande zon, met haar bromfiets tegen een 43-jarige wandelaarster uit Maasbree aanreed. Hierdoor kwam zij ten val waarbij haar bromfiets benzine lekte en vlam vatte. Vermoedelijk is er ook benzine op de kleding van de vrouw terecht gekomen die eveneens in brand is gevlogen. De 43-jarige Maasbrese raakte bij het ongeval niet gewond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...