Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tekst NOS 'gesprek met minister-president' Nederland 3

Datum nieuwsfeit: 09-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken


1red8859
8-12-2000, NOS, Gesprek met de minister-president, N.3, 22.57 uur

VICE-PREMIER JORRITSMA, NA AFLOOP VAN DE WEKELIJKSE

MINISTERRAAD, OVER DE BENOEMING VAN DE NIEUWE BURGEMEESTER

VAN AMSTERDAM, OVER RUIMTE VOOR EXTRA UITGAVEN EN HET

SPITSTARIEF

MINGELEN:
De heer Dijkstal heeft het kabinet opgeroepen om de heer Cohen niet te benoemen tot burgemeester van Amsterdam, alhoewel hij één staat op de voordracht. Wat vindt u van die oproep?

JORRITSMA:
Het lastige is dat wij in het kabinet nog geen voordracht voor de opvolging van de burgemeester van Amsterdam hebben gehad. Ik heb begrepen uit de woorden van de minister-president dat we die volgende week zullen krijgen. Op dat moment zullen wij moeten afwegen wie wij tot burgemeester van Amsterdam willen benoemen.

MINGELEN:
Maar vindt u het niet uitzonderlijk dat de fractievoorzitter van de VVD zich zo openlijk in die discussie mengt?

JORRITSMA:
Ik geloof niet dat hij het over de burgemeester van Amsterdam heeft, maar meer over de staatssecretaris.

MINGELEN:
Hij wil hem graag houden in Den Haag. Dat is het punt?

JORRITSMA:
Dat is wat ik eruit gelezen heb, eruit gehoord heb. Wij zullen zien volgende week.

MINGELEN:
Zegt het iets over de verhouding tussen PvdA en VVD dat het zo speelt?

JORRITSMA:
Ik geloof wel dat daar door de heer Dijkstal enige opmerkingen over gemaakt zijn. Dus misschien dat het een rol speelt, maar ik geloof eerlijk gezegd nog meer dat het in dit geval echt alleen maar daarover gaat.

MINGELEN:
Ik vraag het aan u. Het is niet in het kabinet aan de orde, maar u bent als vice-premier ook verantwoordelijk voor de goede verhoudingen. Er wordt meer in de VVD geklaagd over dat die PvdA maar alles regelt met benoemingen. Herkent u die klacht?

JORRITSMA:
Dat hoor je af en toe. Of het altijd waar is is een tweede.
MINGELEN:
Maar herkent u die klacht?

JORRITSMA:
Ik herken de klacht.

MINGELEN:
Doet u er wat aan?

JORRITSMA:
Ga daar nu maar van uit, ja.

MINGELEN:
Wat doet u daar dan aan?

JORRITSMA:
Dat zou u graag willen weten.

MINGELEN:
Ik vraag het u.

JORRITSMA:
Wacht u maar eens af, zou ik zeggen.

RUIMTE VOOR EXTRA UITGAVEN

MINGELEN:
Op een ander punt was deze week ook even de verhouding PvdA-VVD in de figuur van minister Zalm en PvdA-fractievoorzitter Melkert...De PvdA-fractievoorzitter wil af van de Zalm-norm en strikte financiële beperkingen van de uitgaven. Hij had het voorgesteld en minister Zalm reageerde nog al boos. Heeft u het daar nog over gehad?

JORRITSMA:
Daar hebben we het vandaag niet over gehad, maar ik ga er vooralsnog van uit dat als je met zijn drieën afspraken hebt neergelegd in het regeerakkoord, dat je dan gezamenlijk tot de conclusie moet komen of je aan het regeerakkoord iets wilt veranderen of niet en ik geloof niet dat er bij de VVD grote warmte en belangstelling is om het regeerakkoord op dit onderwerp te veranderen.

MINGELEN:
Dat geldt dan ook voor u?

JORRITSMA:
Dat geldt zeker voor mij. Ik vind het de kern van het regeerakkoord.

MINGELEN:
Dus daaraan valt eigenlijk niet te tornen?
JORRITSMA:
Nee, ik geloof ook niet dat het nodig is. Ik denk dat we volgend jaar de dingen die we moeten doen heel goed kunnen doen. Het gaat natuurlijk om `is er volgend jaar voldoende ruimte om aan belangrijke maatschappelijke wensen tegemoet te komen'. Ik hoop dat we daar in goed overleg toch wel uit moeten komen.

MINGELEN:
Met handhaving van die Zalmnorm?

JORRITSMA:
Met handhaving van de strikte scheiding tussen uitgaven en inkomsten en als we dat de Zalmnorm moeten noemen, dan vind ik dat prima, maar het is gewoon een afspraak in het regeerakkoord, waar niet alleen minister Zalm verantwoordelijk voor is, maar de coalitie.

MINGELEN:
Dus een gesprek erover is mogelijk, maar de uitkomst staat wat u betreft vast: er wordt niet getornd aan die norm?

JORRITSMA:
Ik geloof niet dat er bij ons ­ met `ons' moet ik in dit geval zeggen `de VVD' ­ veel belangstelling bestaat om het regeerakkoord te wijzigen.

MINGELEN:
Zoiets kan toch een beetje de sfeer verzieken, als de één wel wil en de ander niet. Nu hoorde ik dat in het kerstreces toch de top van Paars ­ U, Kok, Melkert, Zalm ­ bij elkaar gaan zitten om het probleem te bespreken. Klopt dat?

JORRITSMA:
In het kerstreces niet, want dan hebben we reces.

MINGELEN:
Of na de Kerst?

JORRITSMA:
Ongetwijfeld zullen we daar binnenkort wel eens een keer met elkaar over praten.

MINGELEN:
Daar heeft u een afspraak over gemaakt om dat speciaal te bespreken.

JORRITSMA:
Of de afspraak gemaakt is weet ik niet, maar er is wel de bedoeling dat we daar eens een keer wat nader over gaan praten.

MINGELEN:
Op voorstel van de premier?

JORRITSMA:
Ja, dat lijkt me dus heel goed.
MINGELEN:
Dat gesprek kan dan wat u betreft geen andere uitkomst hebben dan dat de Zalmnorm vast blijft staan?

JORRITSMA:
Nogmaals, ik geloof niet dat wij er veel behoefte aan hebben om het regeerakkoord te wijzigen.

MINGELEN:
Maar wat heeft zo'n gesprek dan voor zin?

JORRITSMA:
Het is altijd goed om met elkaar te praten. We moeten het eens hebben over wat er wel en niet mogelijk is.

MINGELEN:
Want er zijn misschien nog andere mogelijkheden?

JORRITSMA:
Ik ken de heer Zalm als een buitengewoon creatieve minister van Financiën. Als je kijkt wat dit kabinet heeft gedaan aan extra investeringen met behoud van alle afspraken, die we hebben, dan is dat fantastisch. Er gaat heel veel meer geld naar onderwijs, heel veel meer naar zorg, heel veel meer naar infrastructuur, ook zelfs nog meer geld naar veiligheid. Als het zo goed blijft gaan in dit land krijgen we alleen daardoor al volgend jaar best nog mogelijkheden om volgend jaar keurig de dingen te doen die nodig zijn.

MINGELEN:
Dus dan krijgt Melkert zijn zin omdat er meer geld komt en Zalm is weer zo slim dat hij het weet te vinden zonder dat hij zijn eigen normen moet aantasten?

JORRITSMA:
Dat is geen slimmigheid. Dat is volgens mij goed beleid. Wij hebben met elkaar een zodanig beleid gevoerd dat we ook extra ruimte kunnen creëren.

SPITSTARIEF

MINGELEN:
Ik ga over naar een onderwerp waar u alles vanaf weet, want u was vroeger langdurig minister van Verkeer & Waterstaat. Vandaag heeft het kabinet het wetsontwerp Rekeningrijden goedgekeurd. Kort gezegd komt het er op neer dat er een proef komt met die bekende tolpoortjes en als uit die proef blijkt dat de wachttijd in de file afneemt met 20 tot 25% dan is de proef geslaagd. Maar wat nu als het niet 20% afneemt maar 19%?

JORRITSMA:
Dan is de proef mislukt.

MINGELEN:
Dat hangt op 1%?
JORRITSMA:
Dat moet je dan op een gegeven moment ook bekijken. Ik zou zeggen dat hij dan mislukt is, dan houd je dus in principe op en krijgt het in elk geval weer een nadere besluitvorming, als je het gevoel hebt dat mensen er toch heel blij mee zijn. Dat zou best eens kunnen, als blijkt dat men dus zolang zoveel minder hoeft te wachten, dan zou het best eens kunnen zijn dat men zegt `ik weet nu niet of het nu op moet houden'. Er is een afspraak gemaakt met de Tweede Kamer, overigens redelijk breed, de hele coalitie vindt dat ook, dat er echt goede harde grenzen zijn, waarop beoordeeld wordt of het gelukt is of mislukt en dan is het dus mislukt.

MINGELEN:
Nu kost die proef, de installatie van die tolpoorten honderden miljoenen. Dat is dan weggegooid geld, want dan kunnen die poorten weg?

JORRITSMA:
Nee, dat is sowieso geen weggegooid geld, want die dingen worden natuurlijk ontwikkeld om te gebruiken, maar u weet dat in alle plannen die we hebben ook nogal wat publiek-private samenwerking zit, waarbij gedacht wordt over tolstroken, over betaalstroken, meer tolweg-achtige constructies en ook daarbij is natuurlijk zo'n techniek heel handig, doordat mensen niet meer hoeven te stoppen om te betalen, maar gewoon door kunnen rijden. Dus je kan dit soort technologie natuurlijk altijd gebruiken.

MINGELEN:
Maar we gaan eerst de proef met de tolpoorten doen...

JORRITSMA:
Het is overigens geen rekeningrijden meer, maar het spitstarief.

MINGELEN:
Maar het is hetzelfde? Je betaalt extra als je tijdens de spits...

JORRITSMA:
Eigenlijk was rekeningrijden misschien wel een weinig gunstige naam. Het is gewoon dat je het alleen in de spits betaalt gedurende twee uur per dag.

MINGELEN:
Het is alleen in de ochtendspits tussen zes en negen, twee uur lang. Als je dan van Den Haag naar Amsterdam rijdt dan betaal je vijf gulden als je een apparaatje in de auto hebt en zeven gulden als het via je kenteken moet worden geregeld.

JORRITSMA:
En als het goed is betekent het dat je vervolgens 20 tot 25% minder tijd besteed aan het wachten. Dat zou mooi zijn.

MINGELEN:
Nu kost dat als je iedere dag naar Amsterdam zou moeten ongeveer duizend gulden. Is dat veel of weinig?
JORRITSMA:
Als het werkt is het absoluut weinig, zeker in de baas zijn tijd. Ik denk dat als je nu een uur langer erover doet en daar gaat een kwartier af. Een kwartier kost een baas echt meer dan vijf gulden. Ik denk dat de ergernis bij mensen misschien nog wel meer op levert. Overigens is dit natuurlijk niet het enige. Wij hebben in het najaar een heel groot pakket maatregelen vast gesteld wat ook investeringen in wegen, in openbaar vervoer met zich meebrengt. Als alles gebeurt zal er nog veel meer winst geleverd worden.

MINGELEN:
Maar u zegt dat duizend gulden niet veel is?

JORRITSMA:
Voor dat niet en bovendien is het voor heel veel mensen ook nog zo dat ze nog een keuze kunnen maken. Ofwel veel vroeger gaan, ofwel iets later gaan. Dat zal zelfs gelden voor een grote groep mensen die gewoon werken en je hebt natuurlijk heel veel mensen die incidenteel naar een stad toemoeten. Die kunnen nog makkelijker kiezen. Die hoeven niet beslist in die spits te gaan en die hebben overigens heel vaak onvermijdbare kosten, die alleen al veel hoger zijn. Als je praat over de parkeertarieven in steden, daar is dit een relatief klein bedrag bij.

MINGELEN:
Daar betaal je dertig gulden per dag om te parkeren.

JORRITSMA:
Misschien nog wel meer soms. Je hebt in het centrum van Amsterdam en het centrum van Den Haag meters ­ zeker in Amsterdam weet ik dat ­ die bijna een tientje kosten.

MINGELEN:
Maar gezien dat feit is de vraag of vijf gulden wel genoeg is? Schrikt dat dan voldoende af?

JORRITSMA:
Het interessante is dat het vermijdbaar is. Nederlanders zijn graag bereid om iets te betalen voor de auto, behalve als je het kunt vermijden. Als mensen kosten kunnen vermijden, dan is het toch vaak wel iets wat je graag doet. Als we die mensen, die dat ook kunnen er nu eens allemaal uitkrijgen. Dat zou fantastisch zijn.

MINGELEN:
Nu wil er iemand uit Italië een keer naar Amsterdam, die gaat onder die tolpoort door en die wordt geflitst. Hij krijgt in Milaan een rekening voor zeven gulden, want hij heeft niet zo'n apparaatje. Dat is toch eigenlijk onzin?

JORRITSMA:
Dat is een beetje de discussie over de gelijke behandeling van mensen.

MINGELEN:
Theoretisch zal het wel kloppen, maar het gaat in de praktijk toch niet werken?
JORRITSMA:
Op zich zou Europa zelfs kunnen leven met `laat ze maar vrij'. Wij hebben gezegd dat dat toch niet verstandig is en laten we toch proberen om daar wel iets voor te doen, want anders zou het ook nog wel eens een keer wat verkeerde effecten met zich mee kunnen brengen. Wat mevrouw Netelenbos nu gaat doen is om met die landen, waarvan we zo ongeveer weten dat de meeste mensen in de spits zitten, te kijken of ze daar afspraken mee kan maken, want die hebben natuurlijk zelf ook heffingssystemen voor automobilisten, dus die sturen af en toe ook wel eens een rekening naar een automobilist. Dan kan het gewoon meegenomen worden, maar bovendien en dat is ook aardig voor mensen ­ ook Nederlanders ­ die niet regelmatig rijden en die liever geen zeven gulden betalen wordt er ook nog een mogelijkheid geopend om bij benzinestations of op andere locaties zo'n kastje even mee te nemen en dan ook gewoon te kunnen gebruiken. Dat kunnen buitenlanders ook doen.

MINGELEN:
Maar het blijft een feit dat zeven gulden incasseren in Milaan natuurlijk onzin is?

JORRITSMA:
Dat hangt er vanaf. We hebben tegenwoordig natuurlijk ook wel elektronica Ik weet niet of het nu wel echt zoveel moeilijker is om zeven gulden van een Italiaanse automobilist te innen als je daar gewoon een goede verbinding hebt met hun RDW. Wij hebben hier de RDW via wie het gaat. Het zou best wel eens heel simpel kunnen.

MINGELEN:
U gelooft in het welslagen van deze proef?

JORRITSMA:
Ja, ik hoop zo dat het slaagt en ik geloof er in omdat werkelijk alle onderzoeken, die we hebben laten doen door echte deskundigen ­ ik pretendeer op dat terrein geen échte deskundige te zijn ­ zeggen dat het moet kunnen lukken en dat alle kansen er zijn. Dan vind ik dat je wel eens een keer iets moet kunnen proberen, omdat anders met name rond de steden, waar je weet dat alleen infrastructuur het niet op kan lossen, we toch heel weinig andere instrumenten hebben om die files echt kleiner te krijgen.

MINGELEN:
We zullen zien. Dank u wel.
(Letterlijke tekst, ongecorrigeerd, HJ)
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...