Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Utrecht controleert intensief op alcoholgebruik

Datum nieuwsfeit: 09-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-12-2000

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 11.30 uur
Politie controleert intensief op alcoholgebruik

REGIO - De alcoholactie De Heuvelrug rijdt nuchter gaat ook tijdens deze feestmaand onverminderd verder. In de komende weken vinden intensieve alcoholcontroles plaats op verschillende locaties (en tijden) op de Utrechtse Heuvelrug. De actie wordt gecoördineerd door het Regionaal Handhavingsproject Verkeer Onder Controle van de Politie Regio Utrecht.

De Heuvelrug rijdt nuchter is in juli gestart. Gedurende een half jaar wordt intensief gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De reden om op de Heuvelrug deze actie uit te voeren is gebaseerd op het aantal ongevallen in de afgelopen jaren. Uit onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat bij gemiddeld 7 tot 10 procent van alle verkeersslachtoffers in dit gebied alcohol in het spel was. Door intensievere alcoholcontroles wil de politie dit aantal verlagen. De actie is opgezet en uitgevoerd in samenwerking met gemeenten op de Heuvelrug en verkeersveiligheidsorganisatie 3VO.

Project verkeershandhaving
Vorig jaar gaven Politie en Openbaar Ministerie (OM) de aftrap voor het project Verkeershandhaving in de regio Utrecht. Tijdens het project worden in verschillende delen van de regio Utrecht intensieve verkeerscontroles uitgevoerd. De controles zijn gericht op snelheid, rood licht negaties, alcohol en het dragen van autogordel en bromfietshelm. De controles worden voornamelijk uitgevoerd op de lokale en regionale wegen, omdat hier relatief veel ongelukken plaatsvinden.

Het handhavingsproject komt voort uit een Kabinetsstandpunt inzake de intensivering van de verkeershandhaving. Uit onderzoek is gebleken dat de landelijke doelstellingen voor het verkeersveiligheidsbeleid door een tekort aan handhavingscapaciteit zonder extra impuls niet kunnen worden gerealiseerd.

De Politie Regio Utrecht wordt bij het communicatieve deel van het project gesteund door: Gemeente Utrecht, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Utrecht, Bestuur Regio Utrecht, Provincie Utrecht, Gemeente Amersfoort, Gewest Eemland, Rijkswaterstaat directie Utrecht, 3VO en Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie.

Vanuit de politie werken 28 mensen aan het project Verkeer Onder Controle, waaronder 11 radarwaarnemers en 9 surveillanten. Dit team opereert naast de reeds bestaande inzet van de politie op verkeersgebied. De mobiele controles worden uitgevoerd met behulp van 9 autos (waarvan 5 radarcontrole-autos), 4 motoren en 7 laser-controle apparaten. Het OM zet extra personeel in voor de verwerking van bekeuringen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie