Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 09-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 9-12-2000 Persbericht 9 december 2000

Berichten uit de regio

Eindhoven: Winkeldieven gepakt
Vrijdagmiddag rond 13.45 uur zijn in de stationhal in Eindhoven twee vrouwen (20 en 47) en een man(22) allen uit Helmond angehouden. Ze werden door beveiligingspersoneel van een warenhuis betrapt op diefstal van kleding. De beveiligingsbeambte die de diefstallen bemerkte volgde het drietal, omdat hij vermoedde dat ze op grotere schaal bezig waren met stelen. Hij waarschuwde zijn collega¡¦s bij andere bedrijven. De groep ging naar het station en daar wilden ze enkele tassen met gestolen kleding in een kluis stoppen. Op dat moment werden ze aangehouden door de politie. Ze hadden voor ruim f. 800,- aan gestolen kleding bij zich. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Tasjesdief aangehouden
Zaterdagmorgen rond 8.00 uur is in de Frankrijkstraat een 21-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een 52-jarige Eindhovense te hebben willen beroven. De man volgde de vrouw al vanaf de Vestdijk. Het slachtoffer probeerde hem kwijt te raken maar telkens dook de man weer op. Op de Keizersgracht probeerde de man voor de eerste maal de tas van de vrouw te pakken maar de vrouw rukte zich los en kreeg hulp van een taxichauffeur waarop de dader verdween. Op de Boschdijk ter hoogte van het Fellenoordpad dook de dief weer op. De vrouw rende de straat op en kreeg hulp van een 46-jarige Eindhovenaar die de dader probeerde te pakken en de politie waarschuwde. De dief kon in eerste aanleg ontkomen maar werd kort daarop aan de hand zijn signalement door de politie aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Bedreiging
Zaterdagmorgen om 7.30 uur is op de Oirschotsedijk in het asielzoekerscentrum een 33-jarige bewoner aangehouden. Hij had bij de portierloge en ruit ingeslagen en met een stuk glas de beveiligingsbeambten bedreigd, omdat hij methadon wilde hebben. De man die onder invloed van drugs en of medicijnen was is op het politiebureau ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
h Zaterdagmorgen om 6.00 uur is de Jeroen Boschlaan in Eindhoven een 23-jarige Eindhovenaar betrapt op het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man was al ongeldig verklaard vanwege eerder rijden onder invloed. Nu blies hij 1,55 pro mille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. h Vrijdagavond is op de John F Kennedylaan een 40-jarige automobilist uit Haarlem bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij blies tijdens een controle 1,1 pro mille. Zijn rijbewijs was al een jaar verlopen. Tegen de Haarlemmer is proces-verbaal opgemaakt. h Een 34-jarige automobilist uit Eindhoven werd zaterdagmorgen om 3.45 uur op de Stratumsedijk gecontroleerd. Hij was onder invloed en blies 1,7 pro mille. Zijn rijbewijs heeft hij moeten inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. h Op de Oirschotsedijk controleerde de politie een 31-jarige man uit Best. Hij had gedronken en maar weigerde een blaastest af te leggen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Soerendonk: Inbraak woning
Zaterdagmorgen rond 5.30uur bemerkte een bewoonster van een woning aan de Heuvel in Soerendonk dat er een inbreker in huis was. Toen ze samen met haar man polshoogte ging nemen hoorden ze nog net de dief het huis uitrennen. De achterdeur was opengebroken maar er was nog niets gestolen.

Heeze: Diefstal auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Heeze aan de Pastoor Gastlaan een zwarte Opel Kadett met het kenteken XN-18-LH gestolen.

Geldrop: Vernieling telefooncel
Zaterdagmorgen rond 1.30uur is in de Willem Barentszweg een 16-jarige Geldroppenaar aangehouden. Hij had met een bij een benzinestation gestolen vlaggenstok twee ruiten van een telefooncel in die straat vernield. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hapert: Onder invloed op inbrekerspad
Zaterdagmorgen rond 3.00 uur is op de Nijverheidsweg in Hapert een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had kort daarvoor ingebroken in een kantoor in die straat. Met een klinker had de man een ruit ingegooid en wilde een monitor stelen. Het alarm ging af en de man ging er met zijn auto met gedoofde verlichting vandoor. Onderweg kwam hij echter de politie tegen. De inbreker bleek ook nog eens onder invloed. Hij blies later op het politiebureau 1,15 pro mille. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Onder invloed
h Vrijdagavond om 21.15 uur is op het Distelveld in Helmond een 24-jarige Helmonder bekeurd voor het rijden onder invloed. De man blies 0,6 pro mille hetgeen hem op een boete van f. 400,- kwam te staan. h Zaterdagmorgen om 2.30 uur is in de Willem Beringsstraat een bromfietser bekeurd voor het rijden onder invloed. De 19-jarige Helmondse bromfietser blies 0,95 pro mille.

Eersel: Onder invloed
Zaterdagmorgen is op de Provincialeweg 316 een 26-jarige man uit Lille betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies tijdens een politiecontrole 2,2 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 2.40 uur slingerde en 34-jarige Veldhovenaar met zijn auto over de Damianusdreef in Valkenswaard. De automobilist werd door de politie stop gezet en tijdens de controle bleek dat de man ruim 2,2 pro mille blies. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Onder invloed
Een 36-jarige bromfietser uit Beek en Donk wist zaterdagmorgen rond 3.00 uur van geen opgeven nadat politieagenten hem gewaarschuwd hadden niet met zijn brommer te gaan rijden. Er werd een taxi voor de man besteld maar hij sloeg de waarschuwing in de wind. Toen de taxi aan kwam rijden was de man weer bezig zijn bromfiets aan de praat krijgen. Hij wilde niet meer met de taxi maar ging lopen. Nadat hij was vertrokken hoorden de agenten even later toch de brommer weer starten. Ze gingen terug en zagen nog hoe de onfortuinlijke bromfietser met een salto in een fietsenrek op een parkeerterrein aan de St Annastraat belandde. Op het politiebureau is bij de man een bloedproef afgenomen en hij krijgt bovendien een proces-verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie