Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lichtenvoordse kerstklokkenzondag

Datum nieuwsfeit: 10-12-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H TVeel spektakel, muziek en traditionele Achterhoekse kerstsfeer

LICHTENVOORDSE KERSTKLOKKENZONDAG

LICHTENVOORDE - Het Achterhoekse dorp Lichtenvoorde viert op zondag 10 december voor het veertiende achtereenvolgende jaar haar Kerstklokkenzondag, een gezellige muziek- en kijkdag voor jong en oud. Dan wordt een grote kerstmarkt gehouden, die net als voorgaande jaren sfeervol wordt aangekleed met muziek, midwinterhoorns en ludieke activiteiten. Dit jaar met veel spektakel, zodat jong en oud zich perfect kan vermaken. Voor jonge bezoekers rijdt een treintje rond, er is poppentheater van Jan Klaassen, schminken en een springkussen. Uiteraard zijn er weer oude ambachten en een levende kerststal. De plaatselijke scoutingvereniging speelt daarin de dagen rond de geboorte van Jezus na. Vanzelfsprekend zijn alle winkels vanaf 12.00 uur geopend; muziek is er van 13.00 tot 18.00 uur. De organisatie rekent weer op zo'n dertig- tot veertigduizend bezoekers.

Spektakel

Temidden van de authentieke kerstsfeer bieden de organisatoren jong en oud volop spektakel. Het B-One Trial Team zal met verschillende fietsen spectaculaire sprongen maken over tal van obstakels. Via een soort springplank zullen verschillende fietsers sprongen over auto s maken. En dat het meer dan één auto zal zijn, spreekt uiteraard voor zich! Maar er is meer: het plaatselijke Sourcy Center geeft een spectaculaire show/demonstratie van fitness.

Muziek

Er is in Lichtenvoorde voorts een veelzijdig programma: een dweilorkest loopt door de straten en op drie verschillende podia treden muziekgroepen op. De Grolsche Hofzangers zijn ieder jaar aanwezig. Grote trekkers dit jaar zijn De drie keien uit Lichtenvoorde en Doetinpop uit Doetinchem. Bovendien zorgen enkele trekzakmuzikanten al lopend voor een ouderwets sfeertje. Om de kerstsfeer te benadrukken treden bovendien midwinterhoornblazers op. Zij zullen vanaf verschillende hoger gelegen punten (waaronder de RK-kerk) met elkaar communiceren.

Vermaak voor jong en oud

Vanzelfsprekend is de enige en echte Kerstman uw gastheer. Hij zal de dag officieel openen en de diverse programma s aankondigen. Dat doet hij op een bijzondere en humoristische wijze. Want de Lichtenvoordse kerstman is het alter-ego van een lokale entertainer. Kinderen kunnen zich deze dag ook goed vermaken. Het Land van Jan Klaassen van de familie Prein uit Doetinchem geeft poppenkastvoor-stellingen. Er rijdt een treintje rond, er is een kasteelvormig springkussen en de kinderen kunnen zich laten schminken.

Demonstraties

Meer dan tachtig(!) kramen met kerst- en aanverwante artikelen staan in het centrum van het dorp. Bovendien is er een tiental beoefenaars van oude ambachten, zoals een ijzersmid, een paardensmid, koperslager, tinbewerker, glasblazer en een Grolse wantenmaakster. Tientallen vuurkorven staan in het centrum en natuurlijk komt u de kerstman die dag tegen. En bij de kerk is een levende kerststal, waar het leven in de dagen rond de geboorte van Jezus wordt opgevoerd. Uiteraard zijn alle winkels van 12.00 tot 18.00 uur geopend en houden zij demonstraties en/of hebben zij speciale aanbiedingen.

Informatie

Lichtenvoorde ligt in het oostelijke gedeelte van de Achterhoek aan de weg Doetinchem-Enschede. Parkeren (dicht grenzend aan het centrum) is gratis, mits u zich aan de regels houdt. Bovendien zijn alle genoemde optredens en activiteiten gratis te bezoeken of te beluisteren. Informatie over alle activiteiten bij VVV-agentschap Lichtenvoorde, tel. (0544) 37 57 75.

Nadere informatie alsmede foto's zijn verkrijgbaar bij:

Gert Jan Lucas, tel. (0543) 51 63 28 / (0543) 51 61 54.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie