Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 10-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 10-12-2000 Mediaberichten zondag 10 december 2000 (tot 18.00 uur)

WEERT Pand ontruimd

WEERT De politie heeft zondagmorgen rond 09.00 uur een pand aan de Industriekade ontruimd dat op dat moment bezet werd door ongeveer 40 personen. Zaterdagavond rond 22.50 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken in een leegstaand pand. Ter plaatse gekomen bleek dat een groep van circa 15 personen het pand had gekraakt. In de loop van de nacht zijn diverse klachten van omwonenden binnengekomen bij de politie over geluidsoverlast. In de loop van de nacht is het aantal aanwezigen toegenomen tot ongeveer 300 personen en werd de kraakactie omgezet in een houseparty. In verband met verwachte problemen bij de ontruiming en het gebrek aan personeel door de inzet bij een grote verkeers- en drugsactie in Venlo en diverse incidenten in het uitgaansleven is niet direct opgetreden. Na aanhoudende klachten is de politie rond 04.00 uur ter plaatse gegaan en na bemiddeling was het daarna enige tijd rustig. Echter om 06.30 uur kwamen opnieuw meldingen binnen over geluidsoverlast waarna werd besloten om het pand definitief te ontruimen. De aanwezigen hebben in alle rust het pand verlaten.

VENLO Drugs aangetroffen

VENLO De politie heeft vrijdagavond rond 18.00 uur in een pand aan de Houtstraat verdovende middelen aangetroffen. In totaal werden bijna 1000 gram hashish en 120 gram paddos aangetroffen en in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

ROERMOND Wapen aangetroffen

ROERMOND De politie heeft zaterdagmorgen rond 12.00 uur een 52-jarige inwoner van het Poolse Brzeg aangehouden op verdenking van het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. Tijdens een controle aan de Burgemeester Thomas Wackersstraat werd bij de man een gasalarmpistool aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau waar hij met toepassing van snelrecht een boete kreeg van 500 gulden, die hij direct betaalde.

REGIO Vijf winkeldieven aangehouden

VENLO De politie heeft zaterdagmiddag rond 13.50 uur een 18-jarige en een 15-jarige inwoner van Venlo aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Nijmeegseweg. De twee probeerden audioapparatuur van ongeveer 1000 gulden te stelen maar werden betrapt door een winkelmedewerker. Ze werden overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Uit nader onderzoek bleek dat de 15-jarige al eerder betrapt is op strafbare feiten. Met toepassing van snelrecht is proces-verbaal opgemaakt tegen beide verdachten.

VENLO De politie heeft zaterdagmorgen rond 09.30 uur een 71-jarige inwoonster van het Duitse Heiligenhaus aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Monseigneur Nolensplein. De vrouw probeerde een worst van ongeveer 6 gulden te stelen maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Zij werd overdragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Met toepassing van snelrecht kreeg zij een boete van 240 gulden opgelegd die zij direct betaalde.

WEERT De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.15 uur twee 14-jarige inwoonsters van Weert aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Muntpassage. De meisjes probeerde goederen van ongeveer 16 gulden te stelen maar werden betrapt door een winkelmedewerker. Beiden werden overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. De meisjes zijn inmiddels voorgedragen voor een HALT-procedure.

VENLO Softdrugs

VENLO De politie heeft zaterdagmiddag rond 12.30 uur een 33-jarige man uit het Duitse Duisburg aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Bij een controle op de Prinssesingel werd ongeveer 25 gram marihuana bij de man aangetroffen en in beslag genomen. De man kreeg een boete van 100 gulden die hij direct betaalde. Zaterdagavond werd rond 18.15 uur op de Kaldenkerkerweg een 21-jarige inwoner van het Duitse Dusseldorf aangehouden die ruim 120 gram hashish en 50 gram marihuana bij zich had. De softdrugs werden in beslag genomen en de man werd overgebracht naar het bureau. Hij kreeg een boete van 860 DM, die hij direct betaalde.

REGIO Dronken automobilisten

HORST De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.30 uur een 24-jarige automobilist uit Blerick aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed over de Gasthuisstraat toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 2 uur.

ROERMOND De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur een 30-jarige automobilist uit Roermond aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed over de Olieslagerstraat toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 7 uur.

GENNEP De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.10 uur een 27-jarige automobilist uit Grave aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed over de Nijmeegseweg toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 9 uur. Daarnaast is zijn rijbewijs ingevorderd.

BLERICK De politie heeft zaterdagavond rond 23.20 uur een 41-jarige automobilist uit Venlo aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Politiemedewerkers zagen de man over de Antoniuslaan rijden en wilden hem in verband met een defect achterlicht controleren. De man probeerde zich te ontrekken aan de controle door er met hoge snelheid vandoor te gaan. Op de Dickenslaan reed de man zich klem, zodat de agenten de auto aldaar aantroffen. De Venlonaar was weggevlucht maar na enig zoekwerk werd hij gevonden in een struik van een tuin. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Uit onderzoek bleek dat de man al sinds 1992 geen rijbewijs meer had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 8 uur.

GENNEP De politie heeft zaterdagavond rond 20.45 uur een 44-jarige automobilist uit Gennep aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed over de Seringenstraat toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 12 uur. Daarbij is zijn rijbewijs ingevorderd.

BAARLO 156 pvs Samen minder

BAARLO De politie heeft vrijdagmiddag bij een controle, gehouden tussen 14.10 uur en 15.45 uur op de Napoleonsbaan Noord (N273) in het kader van het project Samen minder, 156 automobilisten bekeurd. Van de 1690 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 85 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

GRUBBENVORST 27 pvs snelheid

GRUBBENVORST De politie heeft zaterdagmorgen bij een snelheidscontrole, gehouden tussen 09.30 uur en 10.10 uur op de Horsterweg, 27 automobilisten bekeurd. Van de 200 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 122 km per uur, terwijl 80 km per uur is toegestaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie