Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DisTronics muziekfestival in de Effenaar in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 10-12-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
De Effenaar Eindhoven

zondag 10: 18.00: f 20,-
DisTronics Festival met:
Systems & Devices (18.30 uur),
Schreck Ensemble (19.40 uur),
E-rax (21.00 uur),
Super_Collider (22.00 uur)
Dj's Vinyl & Blech
Visuals: Pablo Fiasco
voorverkoop reeds gestart
DisTronics is een festival over elektronica in de hedendaagse muziek; een samenwerking tussen de Effenaar, Jazzpower en Axes. Het programma bestaat uit 4 optredens rond de thema's elektronica & beeld, elektronica & improvisatie, elektronica & compositie en elektronica & pop. Daarbij zijn de dj's onderdeel van het programma. Speciaal voor DisTronics zal Super_Collider haar apparatuur uit de studio breken en een uniek éénmalig live-optreden verzorgen! Super_Collider maakte met `Head On' de meest opmerkelijke plaat van 1999. Cristian Vogel (o.a. Tresor en Mille Plateaux), een zeer vooraanstaande naam op het gebied van dansgerichte experimentele techno en zijn partner Jamie Lidell (o.a. Warp) vonden met Super_Collider zowaar een geheel nieuw genre uit. Een beangstigende groovende melange van electro, techno, pop, funk en soul. Alsof Autechre een plaat met George Clinton heeft gemaakt. Bedenk goed dat dit een unieke kans is dit gezelschap live aan het werk te zien!!! E-Rax bestaat uit de Keulse analoge synthesizerspeler Thomas Lehn, de 'Haagse School' componist en rietblazer Peter van Bergen en slagwerker, signaal/ruis-specialist Gert Jan Prins. Hun improvisaties lopen uiteen van spannende loops en glitches tot dramatische klankblokken.
Het belangrijkste uitgangspunt bij het Schreck Ensemble is het gebruik van klank als basis voor de compositie. Met behulp van elektronische versterking worden interne klankdetails, die door speciale speeltechnieken op akoestische instrumenten gecreëerd worden, waarneembaar gemaakt.
Systems & Devices brengt hun audio-visuele programma `Eldorado'. Video-artiest Tappo Kontakt vormt het duo met componist/gitarist Huib Emmer. In Eldorado combineren ze zwaar bewerkt geluids- en beeldmateriaal uit Franse crimi's met abstract materiaal. Het resultaat kan het best omschreven worden als een live-soundtrack. Vinyl & Blech is een Duits dj-duo dat wonderlijke klanksculpturen bouwt met geprepareerde 50's en 60's draaitafels en een elektronische trombone. De visuals worden verzorgd door underground filmmaker Pablo Fiasco!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie